Nega i lepota

Ekstenzije, ugradnja trepavica – postupak, saveti, iskustva i cena

Ono oko čega će se ogromna većina ženske populacije složiti, jeste da gustina, dužina i uopšteno izgled trepavica u velikoj meri utiču na izražajnost pogleda i na izražajnost lepote.

Baš zbog te činjenice, guste i duge trepavice predstavljaju jedan od ideala svake žene, a najkraći put do postizanja tog ideala, predstavlja postupak ugradnje trepavica, odnosno postupak ugradnje ekstenzija za trepavice zahvaljujući kojima čak i retke i kratke prirodne trepavice mogu da izgledaju upravo onako kako to većina žena želi, dakle gusto, raskošno i jednom rečju idealno.

Usluga kakva je ugradnja trepavica, danas je uvršćena u ponudu gotovo svih kozmetičkih salona, a srazmerno ogromnoj potražnji za ekstenzijama za trepavice, na tržištu je dostupan širok izbor modela ovog proizvoda. Naime, svaka devojka ili žena koja se odluči na ugradnju trepavica, može da bira model ekstenzija koji joj najviše odgovara.

Modeli ekstenzija za trepavice, definisani su tako da je moguće odabrati kraće ili duže ekstenzije, deblje ili tanje ekstenzije i ravne ili povijene (zaobljene) ekstenzije. Pored navedenih modela koji se smatraju osnovnim i ujedno najtraženijim modelima ekstenzija za trepavice, postoje čak i modeli koji su ukrašeni šljokicama ili sitnim cirkonima.

Osim po modelima, ekstenzije za trepavice se međusobno razlikuju i prema vrsti materijala od kojeg su proizvedene.

Naime, prema vrsti materijala od kojeg su proizvedene, ekstenzije za trepavice mogu biti sintetičke ili svilene. U poslednjih nekoliko godina, u kozmetičkim salonima je postala dostupna usluga ugradnje još jedne vrste ekstenzija za trepavice, a to su ekstenzije koje su proizvedene od nerca (dakle od prirodnog krzna).

O tome koje su osnovne razlike između gore navedenih vrsta ekstenzija za trepavice i koje su to prednosti, a koje su mane zbog kojih treba, odnosno ne treba da se odlučite za određenu vrstu ekstenzija, o tome na koji konkretno način se ugrađuju ekstenzije za trepavice, o tome na koji način je nadograđane trepavice potrebno održavati i o svemu ostalom što se tiče upravo ugradnje trepavica i ekstenzija za trepavice, moći ćete da pročitate u sadržaju teksta koji je pred vama.

Kako napraviti pravi izbor ekstenzija za trepavice?

Kao što smo već i objasnili, prema vrsti materijala od kojeg su proizvedene, ekstenzije za trepavice mogu biti sintetičke, svilene ili od nerca.

Kada se susretne sa takvom činjenicom, većina devojaka i žena se nađe u dilemi i pred pitanjem koje glasi: “Koje ekstenzije odabrati?”. Ukoliko i vas muči nemogućnost da sami pronađete odgovor na to pitanje, mi ćemo vam pomoći.

Naime, sintetičke ekstenzije za trepavice, značajno su teže od svilenih i od ekstenzija od nerca i kao takve, nisu preporučljive osobama koje imaju prirodno tanke, retke i osetljive trepavice. Ukoliko bi osobe sa prirodno tankim, retkim i osetljivim trepavicama odlučile da ugrade sintetičke ekstenzije za trepavice, njihova težina bi mogla da bude veća nego što bi prirodne trepavice mogle da podnesu i samim tim, moglo bi doći do oštećenja i do prevremenog opadanja kako prirodnih trepavica, tako i ekstenzija.

Takođe, moglo bi doći i do stvaranja subjektivnog osećaja težine na području kapaka.

Zbog navedenih činjenica, sintetičke ekstenzije za trepavice, preporučuju se osobama koje imaju guste i jake, ali kratke trepavice. Kod takvih osoba, ugradnja sintetičkih ekstenzija za trepavice ne može dovesti do razvoja rizika od oštećenja i od prevremenog opadanja trepavica.

Kada su u pitanju svilene ekstenzije za trepavice ili ekstenzije za trepavice od nerca, one su neuporedivo lakše i kao takve vrše manje opterećenje na prirodne trepavice. Samim tim, na ugradnju svilenih trepavica ili na ugradnju trepavica od nerca, mogu se odlučiti svi, bez obzira na gustinu, jačinu ili dužinu njihovih prirodnih trepavica.

Što se tiče dužine ekstenzija za trepavice i sintetičke i svilene i ekstenzije za trepavice od nerca, najčešće su dostupne u dužini od 6 milimetara do 17 milimetara. Izboru dužine ekstenzija, možete pristupati u potpunosti slobodno, tačnije u skladu sa sopstvenim željama i zamislima u vezi završnog izgleda nadograđenih trepavica. Ista to, važi i za oblik trepavica.

loading...

Naime, prema svojim željama i zamislima, potrebno je da odlučite da li želite ravne ili povijene ekstenzije za trepavice.

Ugradnja trepavica – postupak

Sprovođenje postupka ugradnje trepavica, potrebno je prepustiti isključivo osobi koja je za to stručna, odnosno koja je za to adekvatno obučena i samim tim tom postupku se treba podvrgnuti isključivo u uslovima kozmetičkog salona.

Onda kada se odlučite za ugradnju trepavica, prevashodno je potrebno da se sa stručnom osobom konsultujete o izboru vrste i modela ekstenzija za trepavice koje će biti upotrebljene u okviru postupka ugradnje trepavica.

Kada ste sigurni u izbor ekstenzija za trepavice, postupak njihove ugradnje, obavlja se na sledeći način.

Potrebno je da najpre legnete na kozmetičarski ležaj i to tako da vam lice bude okrenuto na gore. Kada ste zauzeli takav položaj, stručna osoba koja će obaviti postupak ugradnje trepavica, sešće tako da ima lak i pregledan pristup vašim trepavicama i najpre će vam ispod donjih kapaka zalepiti samolepljive papirne izolatore koji imaju za cilj da omoguće lakše i urednije pristupanje ugradnji trepavica.

Od trenutka kada vam pomenuti izolatori budu zalepljeni ispod donjih kapaka, pa sve do trenutka kada postupak ugradnje trepavica bude završen, biće potrebno da žmurite, tako da vaše prirodne trepavice “legnu” na površinu papirnih izolatora i da budu pregledne.

Pre nego što pristupi ugradnji ekstenzija za trepavice, kozmetičar će najpre specijalno dizajniranim češljićem za trepavice rasčešljati vaše prirodne trepavice i tek onda će započeti postupak ugradnje ekstenzija.

Postupak ugradnje ekstenzija, obavlja se izuzetno polako i zahteva puno pažnje i preciznosti u pokretima.

Naime, specijalno dizajniranom pincetom, uzima se jedna po jedna pažljivo odabrana ekstenzija, njen gornji kraj se umače u specijalan polutrajan vodootporni lepak i takođe uz upotrebu pincete kojom se ekstenzija drži, ekstenzija se lepi direktno za prirodnu trepavicu.

Pritom, u zavisnosti od vaše želje, ali i u zavisnosti od vrste i modela ekstenzija za trepavice koje ste odabrali, na svaku pojedinačnu trepavicu, može se zalepiti od jedne do pet ili čak šest ekstenzija. U proseku, tačnije u većini slučajeva, u toku celokupnog postupka ugradnje trepavica koristi se ukupno od 60 do 80 ekstenzija po jednom oku, što znači ukupno od 120 do 160 ekstenzija za oba oka.

Ono na šta kozmetičar treba da obrati pažnju, jeste da ekstenzije za trepavice lepi isključivo na zrele trepavice i da broj ekstenzija koje su zalepljene na jednom oku bude isti ili da bude bar približan broju ekstenzija koje su zalepljene na drugom oku.

Na taj način, postiže se efekat ujednačenih i uredno nadograđenih trepavica čije osobine odgovaraju osobinama raskošnih prirodnih trepavica.

Celokupan postupak ugradnje trepavica, tačnije celokupan postupak ugradnje ekstenzija za trepavice u proseku traje oko dva sata.

Ukoliko je postupak ugradnje ekstenzija za trepavice obavljen maksimalno stručno i samim tim kvalitetno, po završetku takvog postupka, kada otvorite oči, ne bi trebalo da imate nikakav osećaj neprijatnosti niti nelagodnosti.

Ako osetite nekakvo bockanje ili bilo koji drugi oblik iritacije u predelu kapaka, to odmah saopštite kozmetičaru, jer u tom slučaju može postojati mogućnost da se na pojedinim trepavicama nalazi količina lepka za ekstenzije koja je veća od potrebne i neophodne ili da neka od ekstenzija nije zalepljena pravilno, to jest u savršenoj ravni sa prirodnim trepavicama i tako nešto je potrebno odmah korigovati.

Saveti za održavanje nadograđenih trepavica

Po završetku postupka ugradnje ekstenzija za trepavice, prvih 12 do 24 sata, predeo očiju, tačnije predeo trepavica ne bi ste smeli da kvasite, jer bi ste u tom slučaju mogli da oštetite ekstenzije.

Nakon 12 do 24 sata od ugradnje ekstenzija za trepavice, predeo očiju i predeo trepavica možete početi nesmetano da kvasite, bez obzira da li to radite prilikom umivanja, tuširanja ili čak plivanja.

Pritom, svaki put kada ste pokvasili nadograđene trepavice, neophodno je da ih nakon toga, pre nego što se osuše pažljivo i nežno rasčešljate i to koristeći češljić za češljanje trepavica. Takav češalj, dobićete u salonu u kojem je urađen postupak ugradnje trepavica.

Cilj rasčešljavanja mokrih nadograđenih trepavica, jeste sprečavanje zgrudnjavanja ekstenzija i sprečavanje njihovog opadanja i njihovog delovanja na oštećenje prirodnih trepavica.

Ono na šta takođe treba da obratite pažnju u cilju nege i održavanja nadograđenih trepavica, jeste da obavezno isključite upotrebu bilo koje vrste preparata i kozmetičkih proizvoda na bazi ulja. Naime, bilo koja vrsta uljanih preparata i kozmetičkih proizvoda, ukoliko dođe u direktan kontakt sa nadograđenim trepavicama, može rastvoriti lepak za ekstenzije i samim tim može uticati na to da ekstenzije otpadnu pre vremena.

Takođe, na nadograđene trepavice, tačnije na ekstenzije za trepavice ne smete nanositi maskaru i trepavice na koje su zalepljene ekstenzije za trepavice nikako ne smete čupkati niti agresivno trljati, jer bi ste ih na taj način potpuno oštetili i paralelno bi ste oštetili i prirodne trepavice na koje su ekstenzije zalepljene, jer bi sa otpadanjem ekstenzija moglo doći i do otpadanja prirodnih trepavica.

Koliko dugo traju nadograđene trepavice?

Što se tiče trajnosti nadograđenih trepavica, odnosno ekstenzija za trepavice, one traju onoliko koliko traju i prirodne trepavice na čiju površinu su ekstenzije zalepljene.

Kada otpadne prirodna trepavica (to se dešava u okviru prirodnog procesa regeneracije trepavica i to na svakih 8 do najviše 9 nedelja u proseku), automatski zajedno sa njom otpada i ekstenzija za trepavice koja je na nju zalepljena.

Međutim, ono što nismo napomenuli, a što je neizostavno napomenuti, jeste da se nakon od prilike 4 nedelje od ugradnje ekstenzija za trepavice vrši dopuna ekstenzija.

Konkretnije, nakon od prilike 4 nedelje od trenutka kada ste obavili ugradnju ekstenzija za trepavice, potrebno je da se obratite svom kozmetičaru kako bi ste obavili dopunjavanje ekstenzija.

U okviru dopunjavanja ekstenzija za trepavice, potrebno je da kozmetičar najpre proceni i ustanovi meru u kojoj su zrele prirodne trepavice zajedno sa ekstenzijama za trepavice koje su bile zalepljene za njih opale. U skladu sa tom merom, potrebno je da kozmetičar obavi dopunjavanje ekstenzija za trepavice i to tako što će nove ekstenzije zalepiti za prirodne trepavice koje su u međuvremenu (od trenutka ugradnje ekstenzija) izrale ili koje su sazrele i za koje prvi put nisu zalepljene ekstenzije.

Prilikom dopunjavanja ekstenzija, shodno činjenici da nisu sve prirodne trepavice i sve prethodno zalepljene ekstenzije za trepavice opale, upotrebljava se od prilike duplo manji broj ekstenzija nego što je to slučaj prilikom prve ugradnje.

Dopunjavanje ekstenzija, može da se ponavlja više puta i to od prilike na svake 4 nedelje (dakle jednom mesečno).

Samim tim, nadograđene trepavice uz redovno dopunjavanje ekstenzija, mogu da traju mesecima, pa čak i do punih godinu dana.

Nakon godinu dana nošenja ekstenzija na prirodnim trepavicama, preporučljivo je da prekinete sa dopunjavanjem ekstenzija i da dozvolite da se vaše trepavice na prirodan način obnove i ujedno odmore.

Odmaranje prirodnih trepavica, po preporuci stručnjaka treba da traje bar nekoliko meseci (bar od tri do četiri meseca) i tek nakon toga, možete nesmetano pristupiti ponovnoj ugradnji ekstenzija za trepavice.

Ekstenzije za trepavice – iskustva

Prema iskustvima zaista velikog broja devojaka i žena koje su se jednom ili više puta podvrgle postupku ugradnje ekstenzija za trepavice, takav postupak, rezultira izuzetnim rezultatima koji se odnose na postizanje raskošnog izgleda trepavica.

Jedna od glavnih prednosti nošenja ugrađenih ekstenzija za trepavice, jeste to što na taj način postajete oslobođeni obaveze svakodnevnog nanošenja maskare, a pritom puna 24 sata možete biti i ostati zadovoljni izgledom svojih trepavica, a samim tim i izražajnošću svog pogleda.

Jedino što je bitno da uradite kako bi ste u potpunosti bili zadovoljni izgledom svojih trepavica nakon ugradnje ekstenzija za trepavice, jeste da neposredno pre ugradnje, napravite pravi izbor ekstenzija i da se u periodu nakon ugradnje ekstenzija pridržavate saveta koji se odnose na način njihovog održavanja.

Ugradnja trepavica – cena

Cena usluge ugradnje trepavica, u neznatnoj meri se razlikuje od salona do salona, ali se u velikoj meri razlikuje u zavisnosti od toga da li želite da ugradite sintetičke ekstenzije za trepavice, svilene ekstenzije za trepavice ili ekstenzije za trepavice od nerca.

Cena usluge ugradnje sintetičkih ekstenzija, kreće se u rasponu od 1.000 dinara do 1.500 dinara.

Cena usluge ugradnje svilenih ekstenzija, kreće se u rasponu od 3.500 dinara do 4.000 dinara, dok se cena usluge ugradnje ekstenzija od nerca kreće u rasponu od 5.500 dinara do 6.000 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...