Nega i lepota

Tipse za nokte – kako se stavljaju, koje odabrati i koja je cena?

Uredni i negovani nokti, predstavljaju jedan od ideala lepote svake žene.

Međutim, uprkos toj činjenici, nekim ženama jednostavno ne polazi za rukom da im i uz sav trud koji ulažu nokti tako izgledaju, jer su prirodno osetljivi, tanki, skloni listanju ili pucanju.

Kako takve žene ni na koji način svoje prirodne nokte ne mogu da učine onakvim kakvim ih zamišljaju, jedino moguće rešenje koje je njima dostupno, jeste da imaju veštačke nokte.

Postoji više vrsta, odnosno formi veštačkih noktiju, a jednu od njih predstavljaju tipse za nokte.

Tipse za nokte, ustvari su veštački nokti koji su izrađeni od plastike i ono što je bitno napomenuti, jeste da je ta vrsta veštačkih noktiju jedna od najstarijih kako kod nas, tako i u svetu.

Naime, tipse za nokte, bile su u upotrebi još sada već davnih 80-ih godina, ali je od tada pa do danas u značajnoj meri napredovala tehnologija njihove proizvodnje, tako da su današnje tipse za nokte u odnosu na one koje su bile dostupne nekada dosta bolje prilagođene za upotrebu, što znači da njihove osobine mnogo više odgovaraju osobinama prirodnih noktiju, nego što je to bio slučaj nekada.

U nastavku teksta, moći ćete da pročitate više o tome na koji način se tipse za nokte stavljaju, ali i o tome kako ih treba odabrati i po kojoj ceni i gde ih je moguće kupiti.

Tipse za nokte – kako se stavljaju?

Postupak stavljanja tipsi za nokte, obavlja se na sledeći način:

Najpre se uzme potiskivač zanoktica i obavi se potiskivanje ivica između nokatnih ploča i prstiju. Zatim, uzme se što nežnija turpija i njenom površinom, prelazi se preko površine nokatnih ploča sve dok one ne postanu besprekorno oslobođene od prisustva masnoće i od eventualno izraženih neravnina.

Zatim, jedna po jedna, uzimaju se prethodno odabrane i pripremljene tipse za nokte i prislanjaju se na površinu noktiju kako bi se stekao precizan utisak o tome da li njihove dimenzije odgovaraju dimenzijama noktiju. Pri takvom postupku, najviše pažnje, potrebno je usmeriti na upoređivanje širine tipsi za nokte i širine noktiju.

Naime, ukoliko su tipse za nokte šire od noktiju, to automatski znači da one neće moći lepo i precizno da se stave i da se fiksiraju za nokte i da ih je shodno tome neophodno suziti.

Međutim, kako je prilično teško precizno suziti tipse za nokte, a pritom ne oštetiti njihov oblik, najbolje je u startu odabrati tipse čija širina odgovara širini noktiju.

loading...

Kada ste nakon upoređivanja dimenzija tipsi sa dimenzijama noktiju sigurni da vam tipse odgovaraju, tek onda možete pristupiti njihovom lepljenju.

Za lepljenje tipsi, koristi se lepak koji ima baš tu namenu i koji se dobija prilikom kupovine tipsi.

Pritom, lepak za tipse se nikada ne nanosi na sve tipse odjednom, već isključivo na jednu po jednu tipsu i to tako što se u količini od jedne do najviše dve kapi precizno nanese na sredinu unutrašnje strane tipse. Zatim, tipsa na koju ste naneli lepak, precizno se nanese na površinu nokta kojem ta tipsa odgovara i to tako da je gornji kraj tipse blago (za oko pola centimetara) iznad korena prirodnog nokta. Iz te pozicije, tipsa se polako uz blag pritisak povlači na dole tako da sama “upadne” u ležište koje odgovara prirodnom obliku nokta.

Kada se tipsa postavi u odgovarajući položaj, ona se uz neprekidno vršenje blagog pritiska na njenu površinu zadrži u tom položaju od deset do trideset sekundi. Taj vremenski period, potreban je i dovoljan je da lepak između tipse i nokta deluje i da se tipsa zalepi za površinu nokta.

Kada se tipsa na ovaj način zalepi za površinu nokta, višak lepka koji je eventualno iscureo sa strane se pažljivo ukloni tako što se obriše. Pritom, treba voditi računa da se brisanje viška lepka vrši precizno, to jest direktno sa površine na kojoj se nalazi i da se ne prenese na gornju površinu tipse, kako je ne bi učinio neravnom.

Nakon toga, isti postupak lepljenja tipsi, ponovi se i na svim ostalim noktima.

Kada se sve tipse za nokte zalepe, potrebno je uzeti klešta za tipse i uz pomoć njihove upotrebe skratiti tipse za nokte na dužinu koju želite.

Kada ste skratili tipse onoliko koliko želite, možete ih dodatno oblikovati turpijanjem ili ih jednostavno samo blago isturpijati kako bi njihovi vrhovi bili nežni i glatki.

Zatim, potrebno je nežno i blago isturpijati i ivice tipsi, to jest prelaze između ivica tipsi i površine kože koja okružuje ivice nokatnih ploča, kako bi tipse za nokte izgledale što prirodnije i kako bi što preciznije mogle da “oponašaju” oblik i izgled prirodnih noktiju.

Nakon toga, ukoliko vam je pri ruci UV lampa, poželjno je uzeti bazni gel i u tankom sloju ga naneti na površinu tipsi za nokte, a zatim ga osušiti pod delovanjem UV lampe u trajanju od dva minuta.

Preko baznog gela, poželjno je (ukoliko ste u prilici) da nanesete i sloj gradivnog gela, a zatim i sloj završnog laka koji ima za cilj da tipsama za nokte pruži maksimalni sjaj. I sloj gradivnog gela i sloj završnog laka, potrebno je sušiti pod delovanjem UV lampe i to u trajanju od po dva minuta.

Ukoliko vam pri ruci nije UV lampa, na površinu tipsi za nokte nemojte nanositi bazni gel, niti gradivni gel i završni lak, već ukoliko to želite upotrebite lak za nokte koji uobičajeno koristite, kako bi ste tipsama dali što prirodniji i lepši izgled.

Tipse za nokte – kako ih odabrati?

Na tržištu je dostupan zaista bogat izbor tipsi za nokte. Shodno tome, tipse se mogu naći i kupiti kao providne (bezbojne) ali i u bojama, pa čak i različitim dezenima. Takođe, postoje i različiti oblici tipsi za nokte, pa su neke od njih ravne, dok su neke zaobljene, a neke čak i zaoštrene.

Prilikom odabira tipsi za nokte, možete u potpunosti da se prepustite svojim željama i svom ukusu, ali ono na šta je neophodno da obratite pažnju, jeste da njihova širina odgovara širini vaših noktiju.

Tipse za nokte – cena

Tipse za nokte, možete kupiti na različitim prodajnim mestima, u drogerijama, u prodavnicama koje se bave prodajom robe za opremanje kozmetičkih salona, pa čak i u kineskim prodavnicama.

Njihova cena, varira u rasponu od svega 50 dinara do oko 800 dinara u zavisnosti od oblika, ali i u zavisnosti od broja tipsi u pakovanju.

Ukoliko se odlučite da stavljanje tipsi poverite stručnoj osobi i da u tom cilju posetite kozmetički salon, cena usluge stavljanja tipsi na nokte iznosi od 1.000 dinara do 1.900 dinara u zavisnosti od salona, ali i u zavisnosti od izbora tipsi i u zavisnosti od toga da li želite dodatno ukrašavanje tipsi ili ne.

Sponzorisano:

loading...
Loading...