Nega i lepota

Fastum gel – upotreba, iskustva i cena

Fastum gel je trenutno najpopularniji proizvod na tržištu kada su u pitanju povrede i uganuća. Tačnije, on ima protivupalno dejstvo pa tako pomaže smirivanje bolova nakon iščašenja, uganuća, pojedinih sportskih povreda i povreda inače, ali i znatno pomaže kod reumatskih problema. Takodje deluje umirujuće na mišiće i tetive, što ga zaista čini svebuhvatnim proizvodom, i veoma efikasnim.

To su pokazala iskustva osoba koje su ga redovno koristile, a osobe koje imaju reumatske probleme navode da im upravo Fastum gel olakšava život. Pokretljivost je lakša i bolovi su smanjeni, što i jeste cilj kod takvih vrsta oboljenja.

Još jedna prednost Fastum gela, što može biti i veliki pokazatelj da je ovaj gel potpuno bezopasan, jeste to da ga mogu koristiti i deca, nakon pojedinih povreda ili problema sa koštanim sistemom. Zbog njegovog snažnog, ali opet blagog dejstva i mirisa, deca ga ne odbacuju. Svakako je potrebno da deca Fastum gel nanose uz nadzor odraslih, kako ne bi došlo do nekih neželjenih radnji.

Od mnogobrojnih ponudjenih proizvoda na tržištu danas, Fastum gel je zauzeo visoko mesto, sa razlogom. Nešto detaljnije o samom sastavu i delovanju Fastum gela, kao i o tome gde ga i za koliko novca možete nabaviti, pročitajte u tekstu dalje.

Fastum gel – sastav

Fastum gel u svom sastavu sadrži: ketoprofen, etanol, trietanolamin, karboksipolimetil, eterično ulje lavande, eterično ulje narandže i pročišćenu vodu.

Ketoprofen, kao jedan od glavnih sastojaka, pripada nesteroidnim antiupalnim lekovima. Šta to tačnije znači? Kada kažemo nesteroidni, mislimo na to da ketoprofen ima analgetičke i antiupalne osobine, medjutim, on se razlikuje od ostalih analgetičkih lekova po tome što ne utiče na psihičko stanje i ne izaziva narkotičke osobine.

Kod ostalih lekova koji su steroidni, moguća je pojava promena u psihičkom stanju, dok Fastum gel ne izaziva nikakve promene, pa otud se preporučuje i deci.

Etanol je organsko jedinjenje koje pripada grupi alkohola, a u Fastum gelu koristi se radi dezinfekcije. Trietanolamin je takodje organsko jedinjenje a u ovom gelu služi kao dodatak za vlaženje.

Eterična ulja lavande i narandže imaju snažno lekovito dejstvo, pritom veoma blagotvorno deluju na kožu. Pročišćena voda koristi se kao razblaživač.

Fastum gel – upotreba i primena

loading...

Kako smo već pomenuli u samom uvodu, Fastum gel primenjuje se kod reumatskih problema, zatim sportskih povreda, uganuća, istegnuća i ukočenosti. Možete ga koristiti na bilo kom delu tela koje oseća bol nakon navedenih povreda, a veoma se efikasno pokazao i kod problema sa ukočenim vratom. Reumtski problemi takodje nestaju kada se pojavi Fastum gel.

Ono što je bitno kod upotrebe Fastum gela, jeste da se najpre konsultujete sa stručnim licem ili farmaceutom, koji će vam dati upute oko samog gela i proceniti da li je ovaj gel vama potreban.

Svakako detaljno pročitajte uputstvo, a Fastum gel ne bi trebalo da koristite ukoliko ste alergični na neke od supstanci. Takodje, Fastum gel nikako nemojte mazati na otvorene rane, niti njime možete izlečiti pojedina kožna oboljenja poput ekcema i slično. Tako samo možete pogoršati situaciju i izazvati neželjena dejstva. Ono što je takodje veoma bitno jeste da nakon upotrebe Fastum gela kožu ne izlažete suncu, a naročito ne solarijumu, jer možete izazvati ozbiljne povrede kože. Tek nakon nekih pola sata-sat vremena, možete otkriti deo kože na koji ste naneli gel, a preporučujemo da taj deo tela bude prekriven tokom dana ukoliko je to moguće.

Fastum gel verovatno neće svima odgovarati, a najviše zavisi od tipa vaše kože. Najbolje bi bilo da najpre isprobate gel, tako što ćete tanak sloj naneti na povredjen deo, a zatim pratiti situaciju kroz nekoliko minuta. Ako se nakon 10-30 minuta javi crvenilo i jak svrab, isperite taj deo kože, a Fastum gel više nemojte nanositi, jer je očigledno da ne prija vašoj koži.

Takodje, ovaj gel nemojte nanositi blizu usana, nosa i očiju, kao ni blizu analnog i vaginalnog otvora jer može da izazove jaku iritaciju. U slučaju da progutate gel obavezno se javite lekaru, a u slučaju da vam upadne u oči odmah isperite toplom vodom. Još jednom ćemo napomenuti da deca stavljaju gel samo uz nadzor odraslih osoba, kako ne bi došlo upravo do gutanja gela i slično.

Ono što je takodje bitno jeste da nakon mazanja fastum gela ne zatvarate taj deo kože nikakvim folijama i tkaninama, jer one mogu izazvati jake upale.

Trudnice i doilje bi trebalo da se posavetuju sa stručnim licem pre upotrebe Fastum gela, jer se njima uglavnom ne preporučuje. Iako do sada nije poznato da utiče na plod, svakako možete naći alternativno rešenje za period kada ste trudni ili dojite, kako biste izbegli neželjena dejstva.

Uvek preporučujemo da se konsultujete sa stručnim licem iz razloga što će on prema vašem stanju utvrditi da li je potrebno koristiti ovaj gel, takodje se njemu možete obratiti nakon nekih kontraindikacija, koje bi svakako trebalo da isprati stručno lice i kaže svoje stručno mišljenje. Ovaj tekst je informativnog karaktera i nastoji da pruži pojedine informacije. Savetujemo da nijedan lek ne uzimate na svoju ruku, već uz konsultacije sa stručnim licem.

Kako se primenjuje Fastum gel?

U uputstvu nalažu da je Fastum gel potrebno nanositi 2-3 puta na dan, na mesto gde osećate bol. Fastum gel nanesite u tanjem sloju, zatim blagim kružnim pokretima masirajte taj deo na kome ste namazali kako bi se omogućila apsorpcija gela i njegovo dejstvo bilo bolje.

Pre nego što nanesete gel, deo kože na kome je potrebno naneti ga mora da bude čist, kako bi gel bio efikasan. Dakle, najpre operite deo kože, zatim osušite pa namažite tanak sloj gela koji je sasvim dovoljan. Otprilike 2 grama gela sadrži 50 miligrama ketoprofena, što je nanošenjem tri puta na dan jaka i dovoljna doza.

Nikako nemojte nanositi često Fastum gel, odnosno više od tri puta na dan, jer to može oštetiti kožu i samo izazvati kontra-efekat.

Primena Fastum gela ne sme da traje duže od nedelju dana, tokom kojih ćete mazati gel 2-3 puta na dan. Nakon tih nedelju dana, odnosno, već nakon dva dana trebalo bi da se bol povuče delimično do potpuno, a nakon nedelju dana bi trebalo da potpuno nestane. Ukoliko to ne bude situacija, nemojte dalje mazati gel, već napravite pauzu i konsultujte se sa lekarom o daljoj primeni ovog gela.

Fastum gel – gde nabaviti, cena?

Fastum gel svakako morate nabaviti u apoteci, medjutim, on se uglavnom izdaje na recept, s toga je svakako nužna prethodna konsultacija sa lekarom.

Gel se pakuje u aluminijumskoj tubi, koja ima plastični zatvarač, a najčešće se može naći u pakovanju od 50 grama. Neretko možete nabaviti i gel od 100 grama. Gel je gotovo providne boje, prijatnog mirisa, tako da je dečica neće odbacivati zbog mirisa i slično.

Nikako nemojte gel upotrebljavati nakon isteka roka, čak ni nekih nedelju dana pre isteka. Iskoristite ga do važećeg datuma, jer gel kojem je istekao rok takodje može izazvati oštećenja na koži.

Cena Fastum gela kreće se u zavisnosti od apoteke do apoteke, a najčešća cena je 400 dinara.

Fastum gel – iskustva

Kako smo već u uvodu rekli, Fastum gel postaje sve popularniji, osobe različitog doba prijavljuju samo pozitivne rezultate. Zaista je retko da Fastum gel nekome ne prija i da izaziva neželjena dejstva, to se dešava uglavnom ako neko ima jako osetljivu kožu, ili ako je svakako alergičan na neki od sastojaka.

U gotovo svim ostalim slučajevima Fastum gel se pokazao izuzetno dobro. Kako i smao uputstvo navodi, primena duža od nedelju dana nije potrebna upravi uz razloga što je Fastum gel veoma efiksan u kratkom roku. Za 2-3 dana, a najviše nedelju dana, trebalo bi da se osećaj bola i nelagodnosti potpuno povuku.

U zavisnosti od povrede, Fastum gel ćete možda morati koristiti ponovo nakon odredjenog vremena. Uvek možete imati u fioci ovaj blagotovran gel, pa namazati po potrebi, ukoliko osetite bolove prilikom promene vremena i slično. Svakako se pridržavajte uputstva, jer sve što radite izvan toga radite na svoju odgovornost i niko vam ne može garantovati uspešnost Fastum gela.

Osobe koje imaju reumatkse probleme, često su to starije osobe, znaju koliko to može da oteža svakodnevni život. Fastum gel veoma efikasno utiče na sve reumatkse promene, i rešava njihov problem u kratkom roku. Iskustva su pokazala da je pokretljivost zglobova daleko lakša nakon upotrebe ovog gela.

Takodje, česta ukočenost vrata zbog nepravilnog sedenja ili rada za računorom, što je danas čest slučaj, takodje se lako rešava uz Fastum gel. Tretirajte vrat ovom kremom i kroz nekoliko dana će prokrvljenost biti daleko bolja, a vaš vrat daleko pokretljiviji i bez bola.

Svi problemi koštanog sistema problemi su čitavog oganizma, jer telo koje je ukočeno, odnosno nije pokretno, vrlo brzo oboli i oseća se iscrpljeno. Radi preventive, preporučujemo redovne šetnje i fizičku aktivnost u skladu sa vapim godinama i potrebama. Tako ćete koštani sistem održati duže zdravim, a ukoliko dodje do pojedinih povreda, Fastum gel vam može postati najbolji saveznik.

Sponzorisano:

loading...
Loading...