Nega i lepota

Afloderm krema – upotreba, iskustva, rezultati i cena

Afloderm krema, predstavlja vrstu medikamenta koji pripada grupi topikalnih kortikosteroida, to jest kortikosteroida koji su namenjeni isključivo za spoljašnju upotrebu i to za lokalno tretiranje jednog ili više područja kože koja su zahvaćena određenim zapaljenskim procesom, kao što je prisustvo ekcema ili prisustvo nekog od brojnih oblika dermatitisa.

Svoju efikasnu moć delovanja na simptome zapaljenskih procesa na koži, Afloderm krema poseduje i ispoljava zahvaljujući elementima koji su sadržani u njenom sastavu, a to je pre svega alkometazon koji procentualno zauzima najveći deo sadržaja ove kreme. Naime, u svakom pojedinačnom gramu Afloderm kreme, sadržano je po 0,5 mg alkometazona (alkometazon dipropionata).

Osim navedenog elementa, u sastav Alfoderm kreme su uključeni i drugi, takođe delotvorni i važni elementi kao što su: hlorkrezol, fosforna kiselina, natrijum hidroksid, makrogol cetosteariletar, propilenglikol, natrijum-dihidrogenfosfat, meki beli parafin, prečišćena voda, cetostearil alkohol i glicerilstearat-polietilenglikol-100-stearat.

O tome koji su konkretni ciljevi upotrebe Afloderm kreme, o tome na koji način je potrebno upotrebljavati Afloderm kremu, koliko dugotrajno, koliko često i u kolikim dozama, ali i o svemu onome što se takođe tiče osobina ove kreme, a što je neophodno da znate ukoliko odlučite da je upotrebite, moći ćete da pročitate u nastavku teksta.

Afloderm krema – ciljevi upotrebe

Ciljevi upotrebe Afloderm kreme, vezani su za prisustvo potrebe za delovanjem na saniranje i na potpuno eliminisanje simptoma koji se ispoljavaju kod različitih oblika zdravstvenih problema koji mogu biti izraženi na koži, a koji su pritom praćeni zapaljenskim procesom.

Konkretnije, reč je o sledećim oblicima zdravstvenih problema:

– Izraženost atopijskog ekcema,

– Izraženost kontaktnog ekcema,

– Izraženost takozvanog dečijeg ekcema (u cilju saniranja i eliminisanja simptoma ovog oblika ekcema, Afloderm krema se ne sme upotrebljavati ukoliko je dete mlađe od godinu dana),

– Izraženost kontaktnog, to jest alergijskog dermatitisa,

– Izraženost atopijskog dermatitisa,

– Izraženost fotodermatitisa,

– Izraženost neurodermatitisa,

– Izraženost seboreičnog dermatitisa.

U prisustvu upravo navedenih oblika zapaljenskih procesa na koži, a u cilju saniranja i eliminisanja njihovih simptoma, Afloderm krema se može upotrebljavati kada su u pitanju odrasle osobe i kada su u pitanju deca koja su starija od godinu dana.

Afloderm krema – kada se ne sme upotrebljavati?

loading...

Upotrebi Afloderm kreme, ne smeju pristupati osobe koje su alergične na alkometazon ili na neki od sporednih sastojaka ove kreme, kao ni osobe kod kojih je dijagnostikovan neki od sledećih oblika oboljenja kože:

– Izraženost perioralnog dermatitisa,

– Izraženost rozacee,

– Izraženost bilo kog oblika bakterijske infekcije kože,

– Izraženost bilo kog oblika gljivične infekcije kože (kao što je oblik gljivične infekcije koja se naziva “atletsko stopalo”),

– Izraženost bilo kog oblika virusne infekcije kože (kao što je izraženost herpesa ili izraženost varičela, koje se popularno nazivaju “ovčije boginje”),

– Izraženost bilo kog oblika oštećenja kože (kao što su različiti oblici oštećenja kože koji nastaju i koji se razvijaju kao posledica povređivanja kože),

– Izraženost tuberkuloze kože,

– Izraženost vakcinije (to je stanje koje podrazumeva uočljive reakcije kože na delovanje vakcine i javlja se neposredno nakon podvrgavanja vakcinaciji).

Osim u prisustvu navedenih oblika zdravstvenih problema, upotrebi Afloderm kreme ne smete pristupati ni ukoliko ste paralelno podvrgnuti terapiji koja uključuje upotrebu nekog drugog medikamenta (bilo da je reč o medikamentu u formi kreme, u formi tableta ili u nekoj trećoj formi) koji takođe pripada grupi kortikosteroida.

Ukoliko upotrebljavate medikamente iz bilo koje druge grupe medikamenata, pre nego što započnete upotrebu Afloderm kreme, takođe se konsultujte sa svojim lekarom ili eventualno sa farmaceutom.

U periodu trudnoće, kao i u periodu planiranja trudnoće, ali i u periodu dojenja, upotrebi Afloderm kreme nikako nemojte pristupati samoinicijativno, već se pre donošenja takve odluke posavetujte sa svojim ginekologom ili sa lekarom opšte prakse. Ukoliko vam u periodu dojenja, vaš ginekolog ili lekar opšte prakse odobri upotrebu Afloderm kreme, njen sadržaj, nikako nemojte nanositi na kožu u regiji bradavica, jer na taj način može lako doći u kontakt sa bebom i može narušiti zdravlje bebe.

Afloderm krema – način upotrebe

Afloderm krema, upotrebljava se veoma jednostavno i to na sledeći način:

Tri puta u toku dana, direktno na površinu kože koja je zahvaćena prisustvom nekog od gore navedenih oblika zdravstvenog problema, nanesite, a zatim i ravnomerno i u tankom sloju utrljajte prilagođenu količinu Afloderm kreme. Količina Afloderm kreme, koju je potrebno da upotrebite prilikom svakog pojedinačnog nanošenja na kožu je individualna i zavisi od toga o koliko prostranom području kože je reč. Ipak, ono na šta prilikom određivanja te količine treba da se oslonite, jeste pravilo da količina treba da bude tolika da sadržaj kreme formira tanak i ravnomerno raspoređen sloj na koži, koji neće ostaviti uočljiv trag.

Pre nego što sadržaj Afloderm kreme nanesete direktno na površinu kože koju je potrebno tretirati, treba da se pobrinete da ta površina kože bude čista i suva i da na njoj ne postoje ne samo tragovi nečistoća, već ni tragovi bilo koje druge vrste preparata, bilo da je reč o preparatima za negu ili o lekovitim preparatima. Takođe, s obzirom da se postupak utrljavanja ove kreme vrši direktno rukama i s obzirom da samim tim ruke dolaze u direktan kontakt sa površinom kože, ruke treba da vam budu savršeno čiste i zato ih operite neposredno pre upotrebe kreme.

Nakon upotrebe Afloderm kreme, preko površine kože koju ste tretirali, nemojte stavljati zavoj niti bilo koju drugu vrstu tkanine ili uopšteno materijala, pa čak ni garderobu ili pelenu (ukoliko su u pitanju deca). Naime, nakon tretiranja kože Afloderm kremom, prvo sačekajte da koža dobro upije sadržaj kreme (za to je potrebno od 5 do 10 minuta) i tek onda preko te regije kože navucite odeću (ili stavite pelenu).

U protivnom, ukoliko odmah nakon upotrebe Afloderm kreme, preko regije kože koju ste tretirali navučete odeću (ili pelenu), tim postupkom možete doprineti da eventualno prisutan višak sadržaja ove kreme prodre u dublje slojeve kože, a zatim i da uđe u krvotok i da uzrokuje pojavu kontraindikacija kao što su Cushing-ov sindrom, glukozurija, hiperglikemija ili supresija hipotalamo-hipofizno-nadbubrežne osovine (prisustvo ovog stanja, posebno je nepoželjno i opasno jer može doprineti pojavi pritiska unutar lobanje, ali i poremećaju rasta kada su u pitanju deca).

Pomenute kontraindikacije koje se mogu razviti pri prekomernoj upotrebi Afloderm kreme, ne bi trebalo da vas uplaše, niti da vas spreče u nameri da upotrebite ovu kremu, jer je njihov nastanak i razvoj moguć samo i isključivo kada se ova krema, kao što smo već i naveli upotrebljava u prekomernoj količini i kada se tretirano područje kože odmah po upotrebi kreme prekrije odećom. Kako do nastanka i do razvoja takvih kontraindikacija ne bi došlo, sve što je potrebno jeste da ovu kremu upotrebljavate u svedenoj količini koja je tolika da je dovoljna da se ravnomerno i u tankom sloju utrlja na područje kože koje se tretira i da područje kože koje ste tretirali ne umotavate zavojem i ne prekrivate odećom ili pelenama ukoliko na njemu još uvek ima tragova kreme.

Afloderm krema – iskustva i rezultati delovanja

Prema mišljenju brojnih korisnika Afloderm kreme, njeno delovanje je zaista efikasno i lekovito i doprinosi uspešnom saniranju i eliminisanju simptoma zapaljenskih procesa na koži, kao što su različiti oblici ekcema ili dermatitisa.

U većini slučajeva, potpuni rezultati upotrebe ove kreme, mogu se primetiti najkasnije nakon dve nedelje njene kontinuirane upotrebe na način koji smo konkretno i detaljno opisali.

Ukoliko nakon dve nedelje upotrebe Afloderm kreme ne dođe do izostanka simptoma na koje je bilo potrebno delovati ovim oblikom terapije, terapiju bi trebalo prekinuti i trebalo bi se obratiti lekaru u cilju promene terapije.

Maksimalni period u okviru kojeg je preporučena upotreba Afloderm kreme, ne bi smeo da traje duže od dve do eventualno tri nedelje.

Afloderm krema – cena

Afloderm kremu, možete pronaći i kupiti u gotovo svim apotekarskim ustanovama. Najčešće, ova krema je dostupna u pakovanju koje sadrži 20 g proizvoda i cena takvog pakovanja iznosi oko 355 dinara.

Ukoliko u sebi prepoznate bilo koji oblik nedoumice u vezi načina upotrebe ili uopšteno u vezi osobina ove kreme, prilikom njene kupovine, o tome se možete konsultovati sa farmaceutom.

Sponzorisano:

loading...
Loading...