Nega i lepota

Bepanthen krema – upotreba za kožu, iskustva i cena

Bepanthen krema, predstavlja izuzetno delotvoran oblik preparata koji se upotrebljava u cilju lečenja različitih vrsta kožnih iritacija.

Ono što je važno naglasiti na samom početku ovog teksta čiji sadržaj ćemo posvetiti osobinama i načinu upotrebe Bepanthen kreme, jeste da njena upotreba odgovara doslovno svim tipovima kože. Samim tim, u cilju lečenja različitih oblika kožnih iritacija, Bepanthen kremu mogu koristiti kako osobe sa masnim tipom kožom, tako i osobe sa mešovitim tipom kože, ali i osobe sa suvim tipom kože. Bepanthen krema, može se koristiti čak i za tretiranje dečije kože, pa čak i za tretiranje nežne i osetljive kože beba.

Jedino što je važno prilikom upotrebe Bepanthen kreme, jeste da njen sadržaj ne dođe u dodir sa površinom sluzokože.

Naime, ukoliko bi sadržaj Bepanthen kreme došao u dodir sa površinom sluzokože, to bi moglo dovesti do nastanka i razvoja komplikacija kao što su pojava crvenila i pojava drugih oblika iritacija sluzokože.

U nastavku teksta, moći ćete da pročitate više veoma konkretnih i korisnih informacija u vezi osobina i u vezi načina upotrebe Bepanthen kreme.

Bepanthen krema – sastav

Sastojak koji zauzima najveći procenat od ukupnog sadržaja Bepanthen kreme, jeste dekspantenol ili D-pantenol kako se takođe veoma često naziva. Pomenuti sastojak, zapravo predstavlja oblik provitamina vitamina B5.

O tome koliko je izraženo prisustvo dekspantenola u sastavu Bepanthenol kreme, dovoljno govori podatak da se u svakom pojedinačnom gramu ove kreme, nalazi čak 50 miligrama dekspantenola.

Osim dekspantenola, Bepanthen krema takođe sadrži i sledeće sastojke: bademovo ulje, tečni parafin, prečišćena voda, beli pčelinji vosak, beli meki parafin, steril alkohol, cetil alkohol, lanolin (E913) i protegin X.

Zahvaljujući prisustvu sastojka koji se naziva lanolin (E913) u svom sastavu, Bepanthen krema ima veoma prijatan i pritom blag miris. Ono što pored prijatnog i blagog mirisa, takođe odlikuje Bepanthen kremu, jesu odlična razmazirost i moć brzog i temeljnog prodiranja u kožu. Zahvaljujući pomenutim osobinama koje poseduje, Bepanthen krema ne ostavlja masne tragove na koži i samim tim, nakon upotrebe se ne prenosi na odeću.

Bepanthen krema – upotreba

Veoma različiti oblici kožnih iritacija, izuzetno uspešno i pritom brzo, mogu se sanirati uz pomoć upotrebe Bepanthen kreme.

loading...

Evo o kojim konkretno oblicima kožnih iritacija je reč:

– Prisustvo kožnih iritacija koje su izražene kroz plitke ili kroz duboke ogrebotine,

– Prisustvo kožnih iritacija koje su izražene kroz pojavu dekubita (to su rane koje nastaju spontano i to na koži pacijenata koji dugo leže i kod kojih se usled takve činjenice razvija nedostatak prokrvljenosti i nedostatak dopiranja kiseonika do određenih regija kože),

– Prisustvo kožnih iritacija koje nastaju na površini bradavica i to kao posledica dojenja,

– Prisustvo kožnih iritacija u vidu ojeda koji se javljaju kod beba,

– Prisustvo kožnih iritacija u vidu hronično izraženih rana,

– Prisustvo kožnih iritacija koje nastaju kao posledica prekomernog izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti,

– Prisustvo kožnih iritacija koje nastaju kao posledica sprovođenja radioterapije,

– Prisustvo kožnih iritacija koje nastaju kao posledica sprovođenja fototerapije,

– Prisustvo kožnih iritacija u vidu analnih fisura (to je ispucalost površine kože koja obuhvata područje anusa),

– Prisustvo kožnih iritacija kakve nastaju kod osoba sa izrazito suvom kožom (takve kožne iritacije mogu podrazumevati prisustvo perutanja određenih regija kože, prisustvo crvenila određenih regija kože i prisustvo svraba određenih regija kože),

– Prisustvo kožnih iritacija koje nastaju kao posledica zadobijanja blažih opekotina (to su površinske i usko rasprostranjene opekotine).

Ukoliko je na vašoj koži izraženo prisustvo bilo kog oblika gore navedenih kožnih iritacija, u cilju saniranja te kožne iritacije, potrebno je da Bepanthen kremu upotrebite na sledeći način:

Jednom, do najviše dva puta dnevno, prilagođenu količinu Bepanthen kreme nanesite i nežno i ravnomerno je utrljajte direktno na područje kože na kojem je izražen određen oblik kožne iritacije. Ukoliko je takvo područje kože u blizini sluzokože, obratite pažnju da prilikom postupka nanošenja i utrljavanja kreme, sadržaj kreme ne dođe u dodir sa sluzokožom. Količina Bepanthen kreme koju na ovaj način treba da upotrebite, zavisi od širine područja kože koje je zahvaćeno kožnom iritacijom. Ta količina, treba da bude tolika da područje kože koje se tretira bude ravnomerno namazano sa tankim slojem kreme.

Kada ste naneli i utrljali Bepanthen kremu na kožu, pre nego što kožu prekrijete odećom, sačekajte da prođe nekoliko minuta (uglavnom je dovoljno od dva do tri minuta), kako bi sastojci kreme prodrli u kožu.

Pre nego što započnete upravo opisani proces upotrebe Bepanthen kreme, pobrinite se da vam ruke budu savršeno čiste i da regija kože koju ćete tretirati kremom takođe bude čista, suva i oslobođena prisustva bilo kog drugog preparata, bez obzira da li je reč o nekoj drugoj vrsti lekovitog preparata ili o bilo kojoj vrsti preparata za negu.

Ono što je važno napomenuti, jeste da se u prisustvu određenih oblika kožnih iritacija, kao što su prisustvo kožnih iritacija koje nastaju na površini bradavica i to kao posledica dojenja i prisustvo kožnih iritacija u vidu ojeda koji se javljaju kod beba, Bepanthen krema upotrebljava na načine koji su nešto drugačiji od gore opisanog načina.

Naime, ukoliko se Bepanthen krema koristi za tretiranje kože u regiji bradavica, njenoj upotrebi treba pristupati više puta u toku dana, kao i u toku noći i to nakon svakog dojenja. Pritom, u tom slučaju, pre svakog dojenja, potrebno je oprati površinu bradavica toplom vodom i osušiti ih, kako bi se sa njih uklonilo prisustvo prethodno nanetog sloja kreme, koji bi ukoliko se ne ukloni mogao da dođe u dodir sa ustima bebe i na taj način da naškodi bebi.

Ukoliko se Bepanthen krema koristi za tretiranje ojeda koji se javljaju kod beba, njenoj upotrebi treba pristupati takođe više puta dnevno i to pri svakom menjanju pelena. U tom slučaju, Bepanthen kremu treba nanositi i utrljavati u tankom sloju na bebinu kožu u regiji prepona i u regiji zadnjice.

Pritom, pre svake upotrebe Bepanthen kreme, bebinu kožu treba oprati pod mlazom tople vode, a nikako je ne treba tretirati bilo kojom drugom vrstom preparata, pa čak ni vlažnim maramicama, jer vlažne maramice u svom sastavu mogu sadržati različite materije koje bi mogle negativno i nepoželjno reagovati pri dodiru sa sastojcima koji su sadržani u Bepanthen kremi.

Bepanthen krema – mere opreza

Upotrebi Bepanthen kreme, nikada samoinicijativno ne bi trebalo da pristupate ukoliko paralelno već sprovodite bilo koji oblik terapije koji podrazumeva upotrebu medikamenata (bez obzira da li je reč o medikamentima u formi krema i gelova ili o medikamentima u nekoj drugoj formi kao što su kapsule, tablete i slično).

Naime, ukoliko sprovodite bilo koji oblik terapije medikamentima, pre nego što započnete sa upotrebom Bepanthen kreme, obavezno porazgovarajte sa svojim lekarom ili sa farmaceutom.

Takođe, sa svojim lekarom ili farmaceutom, pre upotrebe Bepanthen kreme, porazgovarajte i ukoliko ste u drugom stanju. Do sada, u medicinskoj praksi nisu zabeleženi oblici lošeg delovanja Bepanthen kreme na razvoj trudnoće ili na razvoj ploda, ali u svakom slučaju, kao što smo već i naglasili, ukoliko ste u drugom stanju, ipak konsultujte lekara ili farmaceuta.

Ono što je takođe neizostavno napomenuti, a tiče se mera opreza u vezi upotrebe Bepanthen kreme, jeste da ovu kremu ne smeju da upotrebljavaju osobe koje su alergične na bilo koji od njenih sastojaka. Naime, neki od sastojaka koji su sadržani u Bepanthen kremi, kao što je lanolin recimo, kod određenog, mada veoma malog procenta populacije, mogu izazvati nastanak i razvoj kontaktnog dermatitisa koji je ustvari oblik ispoljavanja alergijske reakcije organizma.

U slučaju da primetite nastanak i razvoj kontaktnog dermatitisa nakon upotrebe Bepanthen kreme, odmah prestanite sa njenom upotrebom i obratite se lekaru.

Bepanthen krema – iskustva

Prema iskustvima većine korisnika Bepanthen kreme, reč je o izuzetno efikasnom i delotvornom lekovitom preparatu, koji nakon samo pet do deset dana kontinuirane upotrebe dovodi do apsolutnog saniranja bilo kog oblika prethodno navedene kožne iritacije.

Ukoliko se za pet do najviše deset dana upotrebe Bepanthen kreme, simptomi kožne iritacije koja se tretira ne izgube, potrebno je promeniti terapiju i to isključivo nakon obavljanja konsultacije sa lekarom ili sa farmaceutom.

Bepanthen krema – cena

Bepanthen krema, dostupna je u doslovno svim apotekarskim ustanovama i to u pakovanju koje sadrži 30 grama ovog proizvoda.

Cena Bepanthen kreme, kreće se u rasponu od 570 dinara do približno 640 dinara, u zavisnosti od apotekarske ustanove, ali i u zavisnosti od toga da li ovaj proizvod kupujete po akcijskoj ili po redovnoj ceni.

Sponzorisano:

loading...
Loading...