Zdravlje

Bisolex kapi, sirup – upotreba, iskustva i cena

Bisolex kapi odnosno sirup, koriste se u svrhu olakšavanja procesa iskašljavanja sekreta koji je sadržan u disajnim putevima usled prisustva bilo kog oblika zdravstvenog problema koji je povezan sa respiratornim sistemom, a koji izaziva stvaranje i nakupljanje sekreta.

Upala dušnika, bronhitis, upala pluća ili bronhiektazija, samo su neki od oblika zdravstvenih problema koji se mogu sanirati upotrebom Bisolex kapi.

Na olakšavanje procesa iskašljavanja sekreta, Bisolex kapi deluju zahvaljujući činjenici da je jedna od glavnih komponenti u njihovom sastavu bromheksin. Bromheksin je vrsta mukolitika koji nakon što se unese u organizam deluje tako što najpre razređuje sadržaj sekreta koji se nalazi u disajnim putevima, a onda i olakšava njegovo iskašljavanje.

U nastavku teksta, otkrićemo vam sve što je potrebno da znate u vezi načina upotrebe Bisolex kapi, u vezi iskustava osoba koje su imale prilike da ih koriste, ali i u vezi njihove cene.

Bisoleks kapi – upotreba

Upotreba Bisoleks kapi, namenjena je deci čija starost ne prelazi 10 godina.

Pritom, količina u kojoj je preporučeno upotrebljavati Bisoleks kapi, kao i učestalost ponavljanja upotrebe ovih kapi, zavisi od konkretne starosti deteta.

– Upotreba Bisolex kapi kod dece mlađe od godinu dana:

Deca koja su mlađa od godinu dana, Bisolex kapi treba da konzumiraju tri puta dnevno i to na svakih osam sati u količini od po 12 kapi. U svakoj pojedinačnoj količini od po 12 Bisolex kapi, sadržano je po 0,8 ml kapi, što znači da deca u navedenom uzrastu, na dnevnom nivou, raspoređeno u tri ponavljanja treba da upotrebe ukupno 2,4 ml kapi. U 2,4 ml kapi, sadržano je 4,8 mg bromheksina, tačnije lekovite materije koja pripada grupi mukolitika.

– Upotreba Bisolex kapi kod dece starosti između godinu dana i 5 godina:

Deca starosti između godinu dana i 5 godina, Bisolex kapi treba da konzumiraju tri puta dnevno i to na svakih osam sati u količini od po 15 kapi. U svakoj pojedinačnoj količini od po 15 Bisolex kapi, sadržan je po 1 ml kapi, što znači da deca u navedenom uzrastu, na dnevnom nivou, raspoređeno u tri ponavljanja treba da upotrebe ukupno 3 ml kapi. U 3 ml kapi, sadržano je 6 mg lekovite materije, konkretno bromheksina, koji ispoljava delovanje mukolitika.

– Upotreba Bisolex kapi kod dece starosti između 5 i deset godina:

Deca starosti između 5 i 10 godina, Bisolex kapi treba da konzumiraju takođe tri puta dnevno, što znači na svakih osam sati u količini od po 30 kapi. U svakoj pojedinačnoj količini od po 30 Bisolex kapi, sadržano je po 2 ml kapi, što znači da deca u navedenom uzrastu, dakle deca starosti između 5 i deset godina, na dnevnom nivou, raspoređeno u tri ponavljanja treba da upotrebe ukupno 6 ml kapi. U navedenoj količini kapi, sadržano je 12 mg bromheksina, tačnije lekovite materije koja pripada grupi mukolitika.

Bez obzira kom uzrastu pripada dete koje upotrebljava Bisolex kapi i bez obzira kog pola, koje visine i koje težine je dete, navedene količine u kojima je preporučeno upotrebljavati Bisolex kapi, ne smeju se prekoračivati. Isto tako, ne sme se prekoračivati ni učestalost upotrebe Bisolex kapi.

loading...

Sa druge strane, navedene količine u kojima je preporučeno upotrebljavati Bisolex kapi, mogu se smanjiti u skladu sa procenom i u skladu sa preporukom lekara. Iz pomenutog razloga, upotrebi Bisolex kapi, posebno onda kada je reč o deci koja su mlađa od godinu dana, treba pristupati isključivo uz saglasnost lekara.

Koliko treba da traje upotreba Bisolex kapi?

Upotreba Bisolex kapi, treba da traje najduže 6 dana. Pomenuto pravilo u vezi sa trajnošću upotrebe Bisolex kapi, odnosi se kako na decu koja su mlađa od godinu dana, tako i na decu koja su uzrasta između godinu dana i 5 godina i na decu koja su uzrasta između 5 godina i 10 godina.

Pritom, za 6 dana koliko je ukupno preporučeno, tačnije dozvoljeno upotrebljavati Bisolex kapi, sekret koji je sadržan u disajnim kanalima, postepeno, iz dana u dan treba da postaje sve ređi i samim tim, proces iskašljavanja treba da bude što lakši. Ukoliko se to ne dogodi i ukoliko ni nakon dva dana ne primetite poboljšanje zdravstvenog stanja deteta (bez obzira na uzrast), dete odvedite kod lekara, jer se može dogoditi da mu upotreba Bisolex kapi ne odgovara.

Kada se Bisolex kapi ne smeju upotrebljavati?

Bisolex kapi, nikako se ne smeju upotrebljavati paralelno sa upotrebom još neke vrste medikamenta koji takođe deluje kao mukolitik, tačnije koji je namenjen razređivanju i lakšem iskašljavanju sekreta iz disajnih kanala.

Bisolex kapi ne smeju da koriste deca koja su alergična na bromheksin, koji je jedna od glavnih komponenti u sastavu Bisolex kapi, kao ni deca koja su alergična na neku od sporednih komponenti koje su sadržane u sastavu Bisolex kapi, a to su tartaratna kiselina i metilparahidroksibezoat. Ukoliko vaše dete prvi put upotrebljava Bisolex kapi i ukoliko samim tim ne možete unapred da znate da li je alergično na neku od komponenti koje se nalaze u sastavu ovog medicinskog proizvoda, upotrebu obavezno započnite preko dana i budite u pripravnosti, kako bi ste u slučaju eventualnog ispoljavanja alergijske reakcije mogli da reagujete i to tako što ćete dete odmah odvesti kod lekara.

Takođe, upotrebi Bisolex kapi ne smeju da pristupaju deca koja imaju urođen ili stečen poremećaj funkcije jetre.

Bisolex kapi – iskustva

Iskustva osoba koje su imale prilike da upotrebe Bisolex kapi, svedoče o tome da su ove kapi veoma efikasne i delotvorne, ali samo i isključivo onda kada se upotrebljavaju kod dece u čijim disajnim kanalima se nalazi sekret, odnosno šlajm koji je potrebno da sazri i da se iskašlje. Kod dece kod koje je izražen izrazito suv kašalj, tačnije kašalj koji je nastao kao posledica iritacije disajnih puteva u okviru koje nije prisutan sekret u disajnim putevima, upotreba Bisolex kapi može da dovede do pogoršanja stanja, tačnije do pojačavanja učestalosti suvog kašlja i do stvaranja dodatnih iritacija disajnih puteva.

Iz navedenih razloga, upotrebi Bisolex kapi, treba pristupati isključivo nakon lekarskog pregleda i u skladu sa mišljenjem lekara.

Bisolex kapi – koja je cena i gde ih kupiti?

Bisolex kapi, možete kupiti u svim bolje snabdevenim apotekama i to po ceni od oko 600 do oko 800 dinara u zavisnosti od apotekarske ustanove i u zavisnosti od toga da li je reč o redovnoj ili o akcijskoj ceni proizvoda.

Sponzorisano:

loading...
Loading...