Lifestyle

Kako povećati zadnjicu?

Činjenica sa kojom će se nesumnjivo složiti svi, a posebno pripadnice ženske populacije, može se predstaviti kroz tvrdnju da lepo oblikovana i čvrsta zadnjica predstavlja jedan od veoma bitnih imperativa lepote i zanosnosti ženske figure, odnosno ženskog tela.

Prema kriterijumima mnogih, brazilke imaju tu „čast“ da se smatraju ženama koje imaju najlepše zadnjice, pa otuda ne treba da iznenađuje to da žene svih drugih nacionalnosti, baš kao i srpkinje teže ka tome da imaju takozvanu „brazilsku zadnjicu“.

Ono što je karakteristično za takozvanu „brazilsku zadnjicu“, jeste da ona izgleda čvrsto, zategnuto i podignuto.

Srazmerno činjenici da je „brazilska zadnjica“ shvaćena kao model „savršene zadnjice“, devojke i žene koje prirodno nemaju čvrst, zategnut i podignut izgled zadnjice, veoma često imaju želju i potrebu da to promene i da povećaju zadnjicu, ali i da je istovremeno učine čvrstom i zategnutom.

Ukoliko i vi lično želite da povećate svoju zadnjicu i da je učinite čvrstom i zategnutom, u nastavku teksta ćete pronaći savete o tome na koje sve načine to možete da postignete.

Saveti za podizanje zadnjice

Kada se susretnu sa idejom i sa željom da povećaju svoju zadnjicu, mnoge pripadnice nežnijeg pola se već u samom startu osećaju obeshrabreno i smatraju da pred sobom imaju izazov koji je gotovo nemoguće ispuniti.

Međutim, stvarnost je potpuno drugačija i potrebno je da znate da čak i dame sa potpuno ravnom i malom zadnjicom mogu da imaju zadnjicu o kakvoj maštaju.

Prvo što je potrebno uraditi na putu ostvarenja maštanja o savršenoj zadnjici, jeste upoznati se sa činjenicom da se zadnjica sastoji iz tri glavna mišića, a to su „gluteus maximus“, zatim „gluteus medius“ i na kraju „gluteus minimus“.

Da bi ste došli do toga da vam zadnjica izgleda savršeno, neophodno je da se aktivno i redovno posvećujete vežbama koje angažuju pomenute mišiće od kojih se sastoji zadnjica.

Takođe, kako bi ste uz adekvatan izbor vežbi što pre i što lakše došli do svog cilja, a to je da imate savršenu zadnjicu, potrebno je i da obratite pažnju na način ishrane.

O tome koje konkretno vežbe treba raditi u cilju povećanja zadnjice i o tome na koji konkretno način treba korigovati i oblikovati ishranu u cilju povećanja zadnjice, moći ćete da pročitate u nastavku ovog korisnog teksta.

Vežbe za povećanje zadnjice

  • Čučnjevi:

Čučnjevi predstavljaju ubedljivo najefikasniju, a samim tim i najpopularniju vežbu koju treba izvoditi u cilju povećavanja zadnjice.

loading...

Ukoliko i vi želite da vam čučnjevi pomognu u tome da uspešno povećate zadnjicu, potrebno je da znate da pravilno izvođenje čučnjeva, treba da izgleda ovako:

Na savršeno ravnu i tvrdu podlogu stanite tako da vam raskorak bude u širini ramena i to sa stopalima usmerenim pravo, tako da je rastojanje između prstiju i između peta jednako. Pritom, obratite pažnju i na to da su vam leđa ispravljena i da vam je stomak uvučen. Položaj ruku možete prilagoditi načinu na koji ćete najbolje održati ravnotežu.

Kada ste zauzeli upravo opisani položaj, sve što je potrebno da uradite jeste da počnete polako da se spuštate prema podlozi na kojoj stojite i to tako da vam se težina tela konstantno prebacuje na noge i održava na nogama, tako da su vam leđa i dalje ispravljena sa blagim naginjanjem napred i tako da vam je stomak i dalje uvučen.

Najpreciznije opisano, potrebno je da pravite pokret kao da želite da sednete, s tim da taj pokret bude propraćen jasno definisanim raskorakom, ispravljenim položajem leđa i uvučenim stomakom.

Kada vam položaj tela bude takav da vam je donja strana butina paralelno udaljena od podloge na koju ste oslonjeni stopalima i da su vam vrhovi kolena u pravcu vrhova stopala, tada počnite polako da se vraćate u prvobitni položaj, to jest da se uspravljate.

U početnom periodu vežbanja, na opisani način, čučnjeve radite u tri serije od po osam ponavljanja, a kasnije, kada procenite da za to imate kondicije, broj čučnjeva u svakoj seriji počnite da povećavate za po dva.

Ograničenje maksimalnog broja čučnjeva zavisi od vaše fizičke sposobnosti i treba da bude prilagođeno vašoj fizičkoj sposobnosti, a ono na šta je potrebno da obratite pažnju, jeste da se prilikom određivanja ukupnog broja čučnjeva ne preforsirate i da ne dobijete upalu mišića, jer ćete u protivnom morati da pauzirate sa izvođenjem ove vežbe, a to će negativno uticati na proces povećavanja zadnjice.

  • Vežba podizanja zadnjice:

Ova vežba koja ima pomalo neobičan i donekle nejasno definisan naziv, takođe predstavlja izuzetno efikasnu i popularnu vežbu koju je potrebno da izvodite u cilju povećanja zadnjice.

Pravilno izvođenje ove vežbe treba da izgleda ovako:

Na savršeno ravnoj i čvrstoj podlozi, zauzmite ležeći položaj i to tako da ležite na leđima, da su vam noge savijene u kolenima, skupljene i stopalima oslonjene na podlogu za vežbanje i da su vam ruke ispružene pored tela i naslonjene na podlogu za vežbanje.

Iz tog položaja, počnije polako da podižete zadnjicu, sve dok se ne podignete koliko god možete, dok vam stopala, ramena i glava ostaju naslonjeni na podlogu za vežbanje.

Onda kada dostignete takav, maksimalni gornji položaj, u tom položaju se zadržite pet sekundi, a zatim polako počnite da se spuštate, sve dok ne dođete u početni položaj.

Čim ponovo zauzmete početni položaj, odmah ponovo polako počnite da podižete zadnjicu sve dok ne dostignete maksimalni gornji položaj, a kada dostignete maksimalni gornji položak, opet sačekajte da prođe pet sekundi pre nego što počnete da se vraćate u početni položaj.

Na opisani način, ovu vežbu u početnom periodu vežbanja izvodite u tri serije od po osam ponavljanja, a kasnije, baš kao što je to slučaj i sa čučnjevima, u skladu sa svojom kondicijom i sa svojom fizičkom spremnošću povećajte broj ponavljanja u svakoj seriji  za po dva ponavljanja.

  • Vežba zatezanja zadnjice:

Kao i prethodno predstavljena i opisana vežba i ova vežba takođe ima neobičan naziv, ali je takođe i efikasna i popularna.

Pravilno izvođenje ove vežbe podrazumeva sledeće:

Na savršeno ravnoj i čvrstoj podlozi, zauzmite takav položaj da ste na nju oslonjeni laktovima i vrhovima prstiju na stopalima.

Pritom, obratite pažnju na to da vam stomak bude uvučen, a glava usmerena tako da vam je lice okrenuto prema podlozi za vežbanje.

Iz takvog položaja, desnu nogu počnite polako da podižete na gore koliko god možete, a zatim je kada zauzmete maksimalni gornji položaj polako vratite u prvobitni položaj i to isto ponovite još sedam puta (ukupno osam ponavljanja).

Nakon osam ponavljanja, dok ste i dalje u istom položaju, sve to isto ponovite i sa levom nogom.

Kada sve to isto uradite i sa levom nogom, napravite pauzu od nekoliko minuta, a zatim još jednom sve na isti način ponovite i sa desnom i sa levom nogom, opet nakon toga napravite pauzu od nekoliko minuta i još jednom, po treći put ponovite isti postupak izvođenja ove vežbe i sa desnom i sa levom nogom.

Zahvaljujući vežbama koje smo vam upravo predstavili i detaljno opisali, za samo nekoliko nedelja do najviše mesec dana, već ćete moći da primetite da vam je zadnjica uspešno povećana i da izgleda čvrsto i zategnuto.

Kako korigovati ishranu u cilju bržeg i lakšeg povećanja zadnjice?

Baš kao i svi drugi mišići koji su uključeni u sastav ljudskog organizma, mišići koji čine zadnjicu, takođe će brže i lakše moći da se razvijaju i da se oblikuju, ukoliko vaša ishrana bude snabdevena dovoljnom količinom proteina.

Zato, da bi ste što brže i lakše povećali svoju zadnjicu, obratite pažnju na to da svaki vaš obrok u toku dana, sadrži bar između dvadeset i trideset grama proteina i da bar jednom u toku dana posle treninga ili posle obroka popijete proteinski šejk.

Kako bi ste svoju ishranu jednostavnije obogatili proteinima, pomoći ćemo vam tako što ćemo vam reći koje to namirnice predstavljaju najbolje izvore proteina.

Dakle, evo o kojim namirnicama je reč: pileće belo meso (očišćeno od kožice), ćureće meso (takođe očišćeno od kožice), kuvana jaja, tunjevina, meso lososa, biftek, mladi sir, soja i proizvodi od soje, sve vrste mahunarki, pirinač (posebno braon pirinač), ovas, kinoa, banane.

Sponzorisano:

loading...
Loading...