Nega i lepota

Klindamicin losion za lice – sastav, upotreba, iskustva i cena

U moru preparata koje možete naći, a na čijoj deklaraciji piše da su namenjeni lečenju nesavršenosti lica, jedan od najpopularnijih i veoma delotvornih jeste Klindamicin losin. Kako iskustva brojnih korisnika navode, Klindamicin losion je veoma uspešan i ima dugotrajno dejstvo.

Ovaj losion ima antibiotsko delovanje, odnosno, sprečava širenje različitih izazivača akni i bubuljica na licu, kao i ostalih nesavršenosti poput rosacea-e (hronično oboljenje koje je izraženo kao jako crvenilo).

Dakle, Klindamicin losion deluje dubinski, tako što čisti kožu lica u korenu i sprečava pojavu bubuljica, akni i ostalih nesavršenosti. Osim što sprečava njihovu samu pojavu, ovaj losion ima moć da već nastale bubuljice ukloni veoma brzo. Čini tako što ih isušuje, a zatim otklanja mrtve ćelije kože i zamenjuje ih novim.

Tako će, redovnom upotrebom ovog losiona, vaše lice za prilično kratko vreme biti kao novo!

Akne i bubuljice mogu se javiti iz više razloga – promena hormona, izloženost stresu, nepravilna ishrana, poremećaj rada nekog organa, obična iritacija, nasledna masna koža, i tako dalje. Na koji god način da je bubuljica nastala, Klindamicin losion delovaće na njen sam koren, i tako uspešno rešiti problem dugoročno.

Hajde da saznamo nešto više o samom sastavu Klindamicin losiona, zatim o načinu njegove primene, kao i to gde ga možete nabaviti i po kojoj ceni…

Klindamicin losion – sastav

Za njegovo snažno i veoma efikasno dejstvo zaslužni su propilen glikol, diluiarni etanol i hidrohlorid klindamicina.

Sva tri sastojka rastvaraju se u vodi, uz pomoć koje se i pravi Klindamicin losion. Voda je medicinski pročišćena i kao takva predstavlja osnovu za pripremu, a dodavanje navedenih sastojka daje potpun efekat ovom losionu.

Sastojci su sami po sebi veoma jaki, pa se iz tog razloga rastavaraju u vodi, u razmeri u kojoj odgovara vašoj koži. Klindamicin losion možete kupiti već napravljen, a možete zamoliti farmaceuta da vam pripremi losion u onoj razmeri koja odgovara vašem licu.

Klindamicin losion – upotreba

Kako smo već napomenuli na samom početku teksta Klindamicin losion upotrebljava se kod lečenja i sprečavanja pojava akni i bubuljica, i pojedinih oboljenja kože poput rosacea-e.

Namenjen je isključivo osobama koje imaju problematičnu kožu i ne preporučuje se osobama koje imaju čisto lice bez nesavršenosti. Iako se naziva losion, namenjen je samo onima osobama za problematičnom kožom jer je je veoma snažan losion, koji može da isuši zdravu kožu. Pritom, koža lica može postati otporna na neke od sastojaka Klindamicin losiona, tako da bi njegova primena po potrebi bila beskorisna.

Čak neće prijati ni svim osobama sa nesavršenostima, jer nije svačija koža lica jednaka, pa je s toga, pre samog početka primene ovog losiona bitno ispitati da li ste alergični na neki od sastojaka, kao i to da li vam ovaj losion stvara odredjene probleme.

Dakle, ukoliko ste odlučili da isprobate Klindamicin losion, najpre nanesite na samo jednu malu regiju lica, i nakon toga pratite kako vaša koža reaguje. Za najviše pola sata trebalo bi da pokaže prve znake.

Osetićete ili osećaj peckanja, ali i ujedno smirivanja bubuljice i smanjeno crvenilo – to je dobar znak, i to bi značilo da vam ovaj losion prija.

loading...

Ukoliko osetite peckanje koje je praćeno svrabom i pojačanim crvenilom bubuljice i kože oko nje – to nije dobar znak, i preporučujemo da više ne nanosite ovaj losion na vaše lice.

Moguće je da koža bude trenutno iziritirana nečim prethodnim , pa tako ne primi dobro ni ovaj losion. Ipak, u većem broju slučaja, ukoliko vam losion odgovara koža ga odmah dobro prihvati. Preporučujemo da se posavetujete sa dermatologom oko primene Klinadmicin losiona, jer on ima snažno dejstvo, s toga je potrebno prethodno ispitati vašu kožu lica od strane stručnih lica, kako bi utvrdili koji preparati bi vam najviše odgovarali.

Ono što je važno kod upotrebe ovog losiona, jeste to da lice prethodno morate očistiti detaljno, odnosno umiti se toplom vodom sa sapunom ili preparatom koji vama najviše odgovara. Preporučujemo da se posavetujete sa dermatologom i oko toga, jer sve zavisi od toga kojeg je tipa vaša koža.

Nesavršenosti najčešće nastaju kod kože koja je previše masna, jer su pore začepljene, pa je potreban preparat koji će očistiti taj površinski sloj masnoća. Nesavršenosti nastaju i kod osoba sa previše suvom kožom, jer koža nije dovoljno hidrirana. Mogu nastati i kod onih sa kombinovanom kožom, čija je nega zapravo i najteža, jer morate kombinovati preparate.

Tako, kada odredite kojeg je tipa vaša koža, lakše ćete pronaći preparate koji vam odgovaraju i koji vam neće samo produbljivati probleme sa bubuljicama, i slično.

Dakle, pre nanošenja losiona potrebno je da umijete lice odgovarajućim preparatom, zatim da ga samo tapkanjem mekim peškirom osušite. Nakon toga na tufer ili čistu gazu (možete i čistim prstima) nanesite malo losiona na regiju koja je oštećena. Bitno je da losion nanesete samo na regiju koja je oštećena, odnosno na samu bubuljicu, aknu ili crvenilo, a ne na zdravu kožu jer može doći do isušivanja i tako možete napraviti problem umesto rešenje.

Sam losion blago promućkajte pre upotrebe, kako bi se sastojci dobro izmešali i sjedinili. Tek onda nanesite na tufer ili po izboru, potom na bubuljicu…

U zavisnosti od toga koliko su izražene akne i bubuljice, da li su potkožne ili male i jedva vidljive, nanosite losion 2-3 puta dnevno.

Preporučujemo da losion nanosite ujutru, pošto ustanete, i uveče pre spavanja. Naročito preporučujemo nanošenje losiona uveče, iz razloga što će preko noći koža moći neometano da upije losion i da obnovi oštećenu kožu. Ujutru je takodje bitno naneti, kako bi kasnije tokom dana moglo postepeno da upija losion i smanjuje bubuljice. Samo, ono što je bitno kod nanošenja ujutru jeste da najmanje 15 minuta nakon toga ne nanosite ništa na lice, jer to može pogoršati stanje.

Potrebno je da koža bude čista pre nanošenja, i da je ne dirate 15-30 minuta nakon nanošenja. Naročito nemojte stiskati bubuljice, jer to zaista može izazvati katastrofu na vašem licu. Stiskanje se svakako ne preporučuje, iz razloga što nakon toga ostaju ružni ožiljci, od kojih neki mogu biti za ceo život ukoliko ne uradite uklanjanje ožiljaka uz pomoć plastične hirurgije.

Lice Klindamicin losionom tretirajte najviše mesec dana, nakon čega je potrebno da napravite pauzu. Svakako, prvi vidljivi pomaci trebalo bi da se dogode već samo nakon 2-3 dana upotrebe. Kod onih osoba koje imaju lakše oblike akni i bubuljica, one se potpuno mogu poveću za to vreme, dok se kod osoba sa težim oblicima mogu povući nešto kasnije.

Mesec dana korišćenja bi trebalo da bude sasvim dovoljno da vaše lice bude izlečeno i bez vidljivih tragova bubuljica i oštećene kože, ako pak ne bude tako, onda bi bilo najbolje da promenite preparat jer je očigledno da vam Klindamicin losion ne pomaže.

Svakako nemojte odustati nakon tih 2-3 dana ako vam se ne povuku, već losion koristite čitavih mesec dana, pa nakon toga odredite da li ćete nastaviti upotrebu ili ipak ne.

Sa druge strane, nemojte nastavljati upotrebu nakon tih mesec dana, bilo da su vam se bubuljice povukle ili ne, jer možete izazvati kontra-efekat i bubuljice se mogu pojaviti više nego ranije. Klindamicin losion je jak, i može potpuno isušiti vašu kožu ukoliko ga ne koristite pravilno, s toga, vodite računa o samom načinu primene, kako bi postigli najbolje rezultate.

Gde nabaviti Klindamicin losion? Cena?

Već smo negde gore u tekstu napomenuli da Klindamicin losion možete kupiti u apoteci, u gotovom pakovanju, ili možete zamoliti farmaceuta da napravi po vašoj meri.

Cena ovog losiona pristupačna je svima, jer košta svega 200-300 dinara. Zaista je zanemarljiva jer Klindamicin losion za veoma kratko vreme rešava uporne akne i bubuljice. Takodje, ovaj losion ne troši se brzo jer se nanosi u tanjem sloju, i to samo dva puta na dan, na odredjena mesta. Dakle, za nekih 200 dinara verovatno je da ćete uspešno rešiti problem akni i bubuljica na duži period.

Nemojte se zavarati ako vam ponude skuplji proizvod takodje zvan Klindamicin, jer to može biti njegova loša zamena. Tako ćete u svakom slučaju biti na gubitku.

Cena ovog losiona može varirati od apoteke do apoteke, ali ne bi trebalo da prelazi 350 dinara.

Kada izrazite želju da vam farmaceut napravi losion prema vašim potrebama (kombinuju iste sastojke ali se dodaje manje ili više vode pročišćene vode) onda cena može biti nešto skuplja, mada nije pravilo, to sve opet zavisi od apoteke.

Ono što je bitno da znate jesto to da se Klindamicin losion može napraviti, odnosno može biti dvoprocentni i jednoprocentni. Dvoprocentni je duplo jači, pa se preporučuje osobama sa masnom kožom, dok se jednoprocentni preporučuje osobama sa suvom i osetljivom kožom.

Klindamicin losion – iskustva

Kako smo kroz tekst nekoliko puta pomenuli, samo dejstvo ovo losiona uveliko zavisi od vašeg načina života, tipa kože lica kao i od toga da li ga upotrebljavate na pravi način.

Iskustva mnogih korisnika navode da je Klindamicin izuzetno efikasan losion i da za kratko vreme veoma uspešno rešava i uporne potkožne akne i bubuljice.

Dok sa druge strane, doduše u mnogo manjem broju, postoje i iskustva koja navode da Klindamicin losion izaziva oštećenja lica i ne pomaže. I tome smo posvetili pažnju u prethodnim rečenicama, i već samo napomenuli da Klindamicin losion neće svima odgovarati, naročito ako se ne upotrebljava na pravi način, naročito kod osoba sa suvim licem.

Dakle, za najbolji efekat ispratite uputstvo za upotrebu i pokušajte da pre svega promenite loš način ishrane i života, i detaljnije ispitate zbog čega nastaju bubuljice na vašem licu. Onda kada problem rešite u korenu on se ne može javiti, a Klindamicin losion vam može postati najbolji saveznik u borbi protiv nesavršenosti kože lica.

Sponzorisano:

loading...
Loading...