Nega i lepota

Najbolje pegle za kosu – koju odabrati i kakve su cene?

Ravna i uredno oblikovana kosa, predstavlja jedan od glavnih i osnovnih imperativa lepote ogromne većine žena.

Međutim, upravo ogromnu većinu žena, na žalost ne prati ta srećna okolnost da im kosa izgleda ravno i uredno oblikovano, pre nego što u to ulože izvestan trud.

U želji da im kosa izgleda ravno i uredno oblikovano, veoma često, žene pribegavaju upotrebi pegle za kosu, a kao jedan od razloga zbog kojeg to čine, žene navode to što zahvaljujući upotrebi pegle za kosu njihova kosa može biti savršeno ravna i oblikovana upravo onako kako one to žele, a da prethodno nisu u obavezi da posete svog frizera, pa čak ni da izađu iz svog doma.

Ipak, ono što treba imati na umu, jeste da je odabir pegle za kosu izuzetno važan, kako se nakon izvesnog perioda upotrebe ovog proizvoda ne bi javili problemi sa zdravljem kose, a samim tim i sa izgledom kose.

Konkretnije, pogrešno odabrana pegla za kosu, tačnije dugotrajna upotreba pogrešno odabrane pegle za kosu, može rezultirati time da vam kosa najpre izgubi vitalnost i da postane suva, a onda i da izgleda gotovo potpuno izgorelo i čak nimalo dopadljivo.

Kako bi ste izbegli upravo navedene, ali i brojne druge probleme sa zdravljem kose, kao i sa izgledom kose koji mogu nastati kao posledica dugotrajne upotrebe pogrešno odabrane pegle za kosu, potrebno je da se pre donošenja konačne odluke o kupovini ove vrste proizvoda, najpre dobro i kvalitetno informišete o tome na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine pegle za kosu.

Prilika da se dobro i kvalitetno informišete o tome na šta treba da obratite pažnju prilikom kupovine pegle za kosu, upravo je pred vama, jer ćete u nastavku teksta koji upravo čitate pronaći praktične i provereno dobre savete na tu temu.

Koju peglu za kosu odabrati?

Da bi mogao jasno da se definiše odgovor na prethodno navedeno pitanje, potrebno je da model pegle za kosu koji odaberete poseduje određene karakteristike.

Evo o kojim konkretno karakteristikama je reč:

  • Pegla za kosu mora biti izrađena od kvalitetnog materijala:

Ova karakteristika pegle za kosu, ujedno je i njena najvažnija karakteristika na koju kao takvu prevashodno treba da obratite pažnju prilikom kupovine ove vrste proizvoda.

Naime, da bi se bili sigurni da je pegla za kosu kvalitetna i da kao takva vremenom neće oštetiti vašu kosu, potrebno je da njen deo koji prilikom peglanja dolazi u direktan dodir sa vašom kosom bude izrađen od keramike, od turmalina ili od titanijuma.

Ukoliko je pegla za kosu, tačnije njen deo koji dolazi u direktan dodir sa vašom kosom prilikom peglanja, izrađen od keramike, ta činjenica će obezbediti to da se zagrevanje pegle za kosu prilikom peglanja kose odvija ravnomerno i uravnoteženo i da se na taj način nivo toplote koji pegla za kosu proizvodi i kojim deluje na kosu, ravnomerno raspoređuje po površini vlasi, štiteći na taj način vlasi od gorenja i od oštećenja.

loading...

Nešto na šta posebno treba obratiti pažnju kada su u pitanju pegle za kosu koje su izrađene od keramike, jeste činjenica da na tržištu postoji veliki broj modela pegli za kosu koje su samo presvučene slojem keramike, ali ne i proizvedene od keramike.

Sa takvih pegli za kosu, vremenom se skine sloj keramike i takve pegle za kosu vremenom izgube svoje prvobitne osobine i počnu da oštećuju kosu.

Zato, ukoliko odlučite da kupite peglu za kosu koja je izrađena od keramike, potrudite se da se čitajući podate koji su izloženi na deklaraciji proizvoda i razgovarajući sa prodavcem dobro raspitate o tome da li je reč od modelu koji je zaista izrađen od keramike ili o modelu koji je samo presvučen slojem keramike.

Ukoliko je pegla za kosu, tačnije njen deo koji dolazi u direktan kontakt sa kosom prilikom peglanja, izrađen od turmalina, ta činjenica će obezbediti to da se pegla za kosu prilikom upotrebe zagreva ravnomerno, ali i da oslobađa negativne jone, koji su korisni iz razloga što neutrališu pozitivne jone koji su posebno prisutni na suvoj kosi, a koji predstavljaju uzrok zbog kojeg kosa izgleda naelektrisano i „neposlušno“.

Dakle, ukoliko budete kupili i koristili peglu za kosu koja je izrađena od turmalina, unapred možete računati na to da će vam kosa nakon peglanja izgledati maksimalno uredno složeno i nenaelektrisano.

Pegle za kosu koje su izrađene od titanijuma, baš kao pegle za kosu koje su izrađene od prethodno navedenih vrsta materijala, takođe obezbeđuju pravilno zagrevanje i pravilno prenošenje toplote na površinu vlasi kose.

Prema mišljenju velikog broja profesionalnih frizera, pegle za kosu koje su izrađene od titanijuma, posebno dobro su se pokazale kod žena koje imaju izrazito gustu kosu ili debele vlasi kose koje se kao takve teško peglaju i ispravljaju.

Za razliku od pegli za kosu koje su izrađene od keramike, od turmalina ili od titanijuma, postoje i pegle za kosu koje su izrađene od aluminijuma ili od različitih drugih vrsta metala.

Prilikom kupovine pegle za kosu, takve modele treba strogo izbegavati, jer njihovom kontinuiranom upotrebom možete sebe dovesti do toga da vam kosa postane drastično oštećena.

  • Potrebno je obratiti pažnju na širinu pegle za kosu:

Kao što to lako i sami možete primetiti, na tržištu postoje modeli pegli za kosu koji se između ostalog međusobno razlikuju po širini.

Širina pegle za kosu, predstavlja karakteristiku koja nije usko povezana sa kvalitetom ove vrste proizvoda, ali na koju ipak treba obratiti pažnju prilikom kupovine.

Naime, pegle za kosu koje su uže i čija širina ne prelazi 3 cm, idealne su za upotrebu ukoliko imate nežnu i tanku kosu ili ukoliko imate kratku kosu.

Razlog zbog kojeg je to tako, ogleda se u tome što uže pegle za kosu obezbeđuju veću preciznost prilikom upotrebe, a na taj način i brže peglanje.

Onda kada je veća preciznost prilikom upotrebe pegle za kosu i kada se kosa pegla brže, to automatski znači da nećete nepotrebno mnogo puta prelaziti preko istog pramena kose i da nećete nepotrebno goreti kosu.

Sa druge strane, šire pegle za kosu, čija širina se kreće u rasponu između 3 cm i 6 cm, preporučuju se osobama koje ima gustu kosu, osobama koje imaju debele vlasi kose i osobama koje imaju dugu kosu.

Upotreba šire prese za kosu, takvim osobama obezbeđuje lakše i brže peglanje kose.

  • Potrebno je obratiti pažnju na nivo zagrevanja pegle za kosu:

Da bi kosa mogla kvalitetno da se ispegla, potrebno je da pegla za kosu može da dostigne nivo zagrevanja koji iznosi 185 stepeni.

Zbog toga, prilikom kupovine pegle za kosu, potrudite se da odaberete model koji može da postigne navedeni nivo zagrevanja.

Ukoliko pristupite upotrebi pegle za kosu koja ima niži nivo zagrevanja, na taj način ćete rizikovati da oštetite kosu jer će biti neophodno da nepotrebno prelazite više puta po jednom istom pramenu kose kako bi ste ispeglali taj pramen.

Postoje modeli pegli za kosu koji mogu dostići stepen zagrevanja koji je čak i veći od 185 stepeni. Međutim, ukoliko donesete odluku da izaberete i da upotrebite neki od takvih modela, imajte na umu da na taj način takođe možete oštetiti kosu, jer ukoliko je kosa izložena toploti koja je izražena toliko da prelazi 185 stepeni, ona će vremenom početi da se suši, izgubiće vitalnost i postaće oštećena.

Dakle, idealno ćete postupiti ukoliko kosu budete peglali pod temperaturom od 185 stepeni.

Da bi ste bili sigurni da nivo temperature koji proizvodi vaša pegla za kosu dostiže, ali i ne prelazi 185 stepeni, poželjno je da odaberete peglu za kosu koja na sebi ima dispej na kojem se automatski učitava i prikazuje stepen zagrejanosti.

  • Obratite pažnju na proizvodnu marku pegle za kosu:

Pegla za kosu je proizvod čijem kvalitetu definitivno i provereno možete suditi na osnovu proizvodne marke.

Ubedljivo najbolji modeli pegli za kosu, jesu „Remington“ modeli. Međutim, nećete pogrešiti ni ukoliko umesto nekog od „Remington“ modela pegli za kosu, odaberete neki od „Braun“ ili „Roventa“ modela pegli za kosu.

Modeli pegli za kosu koje treba da izbegavate, jesu modeli koji se prodaju u kineskim radnjama.

Pored navedenih karakteristika na koje je poželjno da obratite pažnju kako bi ste izabrali najbolji model pegle za kosu, postoje i karakteristike koje nisu toliko važne, ali koje vam u određenim situacijama mogu biti od koristi.

Jedna od takvih karakteristika, odnosi se na sposobnost modela pegle za kosu da se automatski ugasi nakon izvesnog vremena upotrebe (najčešće nakon sat vremena upotrebe).

Takva karateristika pegle za kosu, može vam biti od koristi ukoliko zaboravite da isključite peglu za kosu nakon što ste je upotrebili.

Čak i ukoliko izađete iz svog doma i tek onda shvatite da ste zaboravili da isključite peglu za kosu, možete ostati mirni i znati da pegla neće izazvati požar jer će se sama automatski isključiti nakon sat vremena.

Koje su cene pegli za kosu?

Kada su u pitanju cene pegli za kosu, njihova visina u određenoj meri varira od modela do modela.

U proseku, cena kvalitetnih modela pegli za kosu, kreće se u rasponu od oko 3.500 dinara do oko 10.000 dinara.

Ono što često utiče na visinu cene kvalitetnih modela pegli za kosu, jeste činjenica da li je reč o najnovijem modelu ili o modelu koji je nešto stariji.

Zato, prilikom kupovine pegle za kosu, potrebno je da obratite pažnju ne samo na visinu cene određenog modela, već i na proizvodnu marku.

Naime, pegle za kosu koje su proizvedene u „Remington“ fabrici, kvalitetne su bez obzira da li je reč o starijem i samim tim jeftinijem modelu ili od najnovijem i samim tim najskupljem modelu.

Sponzorisano:

loading...
Loading...