Nega i lepota

Krema za samopotamnjivanje – koja je najbolja, iskustva i cena

Prema mišljenju ogromne većine žena, taman i preplanuli ten, predstavlja jedan od vodećih imperativa ženske lepote.

Da bi postigle upravo takav, taman i preplanuli ten, neke žene na svu sreću ne moraju previše da se trude, jer im je priroda na tom polju bila naklonjena i jer su shodno tome rođene sa tamnim tenom.

Međutim, žene kojima priroda na tom polju nije bila naklonjena i koje su rođene sa svetlim tenom, ukoliko žele da postignu, to jest da imaju taman i preplanuli ten moraju značajno više da se potrude.

Nešto što većina žena u želji da dobije taman i preplanuli ten praktikuje, jeste da se prirodno sunča, odnosno da svoju kožu izlaže direktnom delovanju sunca.

Ipak, kako kao što je svima dobro poznato prirodno sunčanje nije moguće upražnjavati tokom čitave godine, već samo tokom letnjeg perioda kada je delovanje sunčeve svetlosti najjače, u cilju očuvanja ili pak u cilju ponovnog postizanja tamnog i preplanulog tena, prirodno sunčanje je često neophodno zameniti određenim alternativnim rešenjima koja takođe mogu dovesti do postizanja tamnog i preplanulog tena.

Jedno od takvih, alternativnih rešenja, predstavlja upotreba solarijuma, to jest sunčanje u solarijumu.

Ono što pritom treba naglasiti kada je u pitanju sunčanje u solarijumu, jeste da ono podrazumeva odluku koja je praćena nizom pozitivnih, ali isto tako i nizom negativnih osobina.

Prva i glavna pozitivna osobina odluke da se sunčate u solarijumu, jeste to što na taj način možete postići i održati taman i preplanuli ten tokom čitave godine, pa samim tim čak i u toku trajanja zimskog perioda kada je delovanje prirodne sunčeve svetlosti svedeno na minimum.

Međutim, naspram navedene, prve i glavne pozitivne osobine koja se može pripisati vašoj odluci da se sunčate u solarijumu, takvoj odluci se paralelno može pripisati čitav niz negativnih osobina.

Neke od takvih, negativnih osobina, odnose se recimo na činjenicu da je potrebno relativno puno vremena kako bi sunčanje u solarijumu rezultiralo postizanjem željenog tena, ali i na činjenicu da sunčanje u solarijumu vremenom dokazano smanjuje vlažnost i elastičnost kože.

Uz sve to, postoje osobe kojima sunčanje u solarijumu jednostavno ne prija, jer u njihovom slučaju dovodi do promena vrednosti krvnog pritiska.

Zbog svih prethodno navedenih činjenica, cilj mnogih žena, bio je da pronađu način da postignu taman i preplanuli ten, a da pritom mogu da izbegnu i prirodno sunčanje i sunčanje u solarijumu.

loading...

Takvo rešenje, pronađeno je u upotrebi krema za samopotamnjivanje.

Sve što je potrebno da saznate o kremama za samopotamnjivanje, o tome koja od njih je najbolja i najcenjenija na tržištu, o tome kakva su iskustva korisnika ove vrste proizvoda, ali i o tome koja je cena ovog proizvoda, saznaćete ukoliko pročitate preostali deo sadržaja ovog teksta.

Krema za samopotamnjivanje – koja je najbolja?

Brojne kompanije koje se bave proizvodnjom kozmetičkih proizvoda, ispred sebe su postavile težak zadatak, a to je da proizvedu i da na tržište plasiraju kremu za samopotamnjivanje koja će po kvalitetu biti daleko ispred krema koje pripadaju istom tipu proizvoda, a koje su proizvedene od strane drugih kompanija koje se takođe bave proizvodnjom kozmetičkih proizvoda.

Oko pitanja kojoj konkretno kompaniji koja se bavi proizvodnjom kozmetičkih proizvoda je zaista i pošlo za rukom da zaista proizvede najbolju i najkvalitetniju kremu za samopotamnjivanje, vodi se čini se večita polemika i potpuno je neizvesno da li će odgovor na to pitanje ikada postati jasno i precizno definisan.

Srazmerno prethodno navedenim činjenicama, doslovno je nemoguće dati jedinstven odgovor na pitanje koje glasi: „koja krema za samopotamnjivanje je najbolja?“

Ono što se međutim može navesti, jeste podatak da postoji do duše nekoliko različitih vrsta krema za samopotamnjivanje čiji je kvalitet toliko visok, da one po mišljenju ogromne većine korisnika zaslužno dele prvo mesto na listi ove vrste proizvoda.

Reč je o sledećim vrstama krema za samopotamnjivanje:

  • „Clarins Self Tanning Instant Gel“,
  • „Lancome Flash Bronzer Self – Tanning Gel With Pure Vitamin E“,
  • „Neutrogena Sun Fresh Sunless Foam“,
  • „Garnier No streaks bronzer“,
  • „L’Occitane Sunshine Lotion“.

Neke od navedenih vrsta krema za samopotamnjivanje, koje kao što smo već i naveli prema mišljenju većine korisnika po svom kvalitetu zasluženo zauzimaju sam tron na listi ove kategorije proizvoda, moguće je lako i jednostavno pronaći i kupiti na domaćem tržištu, dok je neke druge vrste takvih krema, na žalost, moguće pronaći jedino na inostranom tržištu ili ih pak kupiti posredstvom interneta, tačnije posredstvom online prodaje.

Krema za samopotamnjivanje – iskustva

Nešto što proističe kao zaključak iz iskustava ogromne većine korisnika kreme za samopotamnjivanje, jeste činjenica da je reč o proizvodu koji za vrlo kratak vremenski period može da vas dovede do željenih i očekivanih rezultata, tačnije do postizanja tamnog i preplanulog tena.

Navedena činjenica, smatra se jednom od glavnih prednosti upotrebe kreme za samopotamnjivanje.

Naime, kada zbog recimo određenih vremenskih uslova niste u mogućnosti da se prirodno sunčate i kada možda nemate dovoljno vremena koje bi ste mogli da potrošite na tretmane sunčanja u solarijumu ili jednostavno niste ljubitelj takvog oblika sunčanja, a pritom vam je potrebno da postignete taman i preplanuli ten, idealno rešenje za vas predstavlja upotreba kreme za samopotamnjivanje.

Takođe u skladu sa informacijama koje su proistekle iz iskustava ogromne većine korisnika ove vrste proizvoda, sa vama ćemo podeliti nekoliko važnih i korisnih saveta koji se tiču pravilne upotrebe kreme za samopotamnjivanje.

Ovo su saveti koje je potrebno da zapamtite:

Svaki put pre nego što na površinu svoje kože odlučite da nanesete sadržaj kreme za samopotamnjivanje, prethodno se potrudite da vam koža bude savršeno čista i suva. U protivnom, ukoliko se na površini vaše kože budu nalazili tragovi bilo koje druge vrste preparata ili pak tragovi nečistoće i ukoliko vam koža bude recimo mokra, to može rezultirati nemogućnošću pravilnog nanošenja sadržaja reme za samopotamnjivanje.

Prilikom same upotrebe kreme za samopotamnjivanje, tačnije prilikom nanošenja njenog sadržaja na površinu kože, prvo pravilo kojeg treba da se prisetite i na koje treba da se oslonite, glasi: „Više ne znači uvek i bolje“.

Dakle, ukoliko na površinu kože nanesete više sadržaja kreme za samopotamnjivanje nego što je to realno potrebno, time ćete samo postići kontra efekat i proizvešćete rizik da vam koža nakon delovanja kreme izgleda neujednačeno potamnelo, to jest šareno. Da bi ste mogli da odredite adekvatnu količinu sadržaja kreme za samopotamnjivanje koju je potrebno da nanesete na površinu kože, obratite pažnju na to da ta količina treba da bude tolika da koža može da upije.

Prilikom nanošenja sadržaja kreme za samopotamnjivanje na površinu kože, obavezno obratite pažnju na to da doslovno svako područje površine kože bude podjednako tretirano sadržajem kreme za samopotamnjivanje. Posebnu pažnju obratite na područja kože na kojima su izraženi prevoji ili takozvane „jame“ (to je na primer područje kože laktova, područje kože kolena, područje kože u potkolenoj jami, područje kože pazuha, područje kože prepona, područje kože između nožnih prstiju i između prstiju na rukama i slično).

Nakon što ste završili sa nanošenjem sadržaja kreme za samopotamnjivanje, narednih pet do deset minuta, tačnije sve dok vaša koža ne upije sadržaj kreme, potrudite se da stojite uspravno i da ne pravite nikakve pokrete koji bi mogli da doprinesu tome da na određenim područjima kože dođe do nakupljanja i do zadržavanja veće količine sadržaja kreme ili pak do brisanja sadržaja kreme.

Nakon pet do deset minuta od trenutka kada ste naneli kremu za samopotamnivanje, možete početi normalno da se krećete, pa samim tim i da sedite, ali pritom još uvek nemojte da se obučete. Naime, obucite se tek nakon dvadeset minuta do pola sata od trenutka kada ste završili sa nanošenjem kreme za samopotamnjivanje.

U periodu od najmanje dva sata, a poželjno je čak i u periodu od tri sata nakon što ste naneli kremu za samopotamnjivanje, nemojte da se kupate, niti da se tuširate.

Kada prođe dva do tri sata od trenutka kada ste naneli kremu za samopotamnjivanje, primetićete efekat njene upotrebe, što znači da će vam koža izgledati tamno i preplanulo.

Ukoliko nakon postizanja efekta delovanja kreme za samopotamnjivanje primetite da je na određenim područjima vaše kože izraženo prenaglašeno prisustvo boje, odnosno da su određena područja kože tamnija od ostalih, takav problem možete rešiti tako što ćete površinu kože na tim područjima umereno nešno trljati četkicom za zube ili sunđerom za kupanje uz upotrebu gela za tuširanje. Kada primetite da ste takvim postupkom izjednačili boju na takvim područjima kože, kožu na tim područjima samo isperite i utapkajte peškirom.

Ono što je takođe potrebno naglasiti u vezi upotrebe kreme za samopotamnivanje, jeste da efekat njenog delovanja traje od nekoliko dana do oko nedelju dana, u zavisnosti od kvaliteta kreme, ali i u zavisnosti od drugih faktora kao što je na primer učestalost tuširanja.

Krema za samopotamnjivanje – cena

Kreme za samopotamnjivanje, možete pronaći i kupiti u doslovno svim bolje opremljenim drogerijama i prodavnicama koje se bave prodajom kozmetičkih proizvoda.

Njihova cena, u zavisnosti od proizvodne marke, ali i u zavisnosti od kvaliteta, kreće se u rasponu od svega 350 dinara do oko 1.500 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...