Nega i lepota

Krema za kosu za muškarce i žene – koju odabrati, saveti i cena

Kreme za kosu, nalaze se u samom vrhu liste proizvoda koji se koriste u cilju oblikovanja, odnosno stilizovanja frizure.

Takva situacija, aktuelna je i kada su u pitanju muškarci i kada su u pitanju žene.

Činjenica koja parira upravo navedenoj činjenici, jeste da i među muškarcima i među ženama, postoji značajan procenat osoba koje pripadaju populaciji koja je suočena sa dilemama koje se odnose na način pravilnog odabira, kao i na način pravilne upotrebe ove vrste proizvoda.

Naime, pitanja koja glase „Da li upotrebi krema za kosu treba dati prednost u odnosu na upotrebu drugih preparata iz ove grupe proizvoda?“, „Kako odabrati kremu za kosu?“ ili „Kako koristiti kremu za kosu?“, samo su neka od pitanja u vezi sa kremamam za kosu.

Odgovore na ova, ali i na brojna druga pitanja u vezi sa kremama za kosu, pronaći ćete u sadržaju teksta koji je pred vama.

Kreme za kosu za muškarce

Naime, kreme za kosu, već godinama, pa čak i decenijama unazad nisu popularne samo među damama, već i među pripadnicima muške populacije. Brojni muškarci, ne mogu čak ni da zamisle izlazak iz sopstvenog doma, pre upotrebe kreme za kosu.

Kada su kreme za kosu u pitanju, njihova upotreba najbolje je prilagođena i najviše odgovara muškarcima koji imaju nešto dužu kosu ili pak muškarcima koji imaju gustu kosu.

Nešto duža kosa, kao i gusta kosa, neuporedivo lakše i preciznije se oblikuje uz pomoć kreme za kosu, nego što je to slučaj sa izrazito kratkom ili retkom kosom.

Muškarci koji imaju izrazito kratku kosu, osim što u osnovi i nemaju bitnu potrebu za upotrebom kreme za kosu, uz upotrebu ove vrste proizvoda rizikuju da im kosa izgleda proređeno i samim tim vizulno ne baš dopadljivo.

Iz navedenog se može zaključiti da se muškarcima sa proređenom kosom upotreba kreme za kosu ne preporučuje, jer će im kosa u tom slučaju izgledati još više proređeno.

Koju kremu za kosu odabrati?

Mnoge muškarce, muči upravo navedeno pitanje, a odgovor na to pitanje, krije se u nekoliko saveta koje ćemo sa zadovoljstvom podeliti sa vama:

Vrstu kreme za kosu, birajte prema tipu kose: Baš kao i kada su u pitanju kreme za kosu koje su namenjene za žene, kreme za kosu koje su namenjene za muškarce na svojoj ambalaži takođe veoma često imaju naznačenu informaciju o tome kakvom tipu kose su namenjene. U skladu sa takvom informacijom, odlučite da li određena krema za kosu odgovara baš vama, odnosno baš vašem tipu kose.

Obratite pažnju na sastav kreme za kosu: Sledeće na šta treba da obratite pažnju prilikom odabira i kupovine kreme za kosu jeste izbor sastojaka koji su sadržani u kremi. Prednost treba da date kremama za kosu koje u svom sastavu sadrže posebne polimere, kao i kremama za kosu koje u svom sastavu sadrže vitamine.

Ono što opravdava ovu vrstu preporuke, jeste to što kreme za kosu koje u svom sastavu sadrže posebne polimere obezbeđuju dužu trajnost i postojanost frizure, čak i uz izlaganje kose specifičnim vremenskim uslovima kao što su delovanje izrazito jake sunčeve svetlosti ili delovanje vlage. Uz to, posebni polimeri koji su sadržani u kremamam za kosu, omogućavaju da krema koja ih sadrži ne masti kosu i da kosu ne čini slepljenom.

Ukoliko krema za kosu sadrži vitamine, takva činjenica garantuje da će vam takva krema uz uspešno oblikovanje kose ujedno obezbediti i potrebnu negu kose. Tako nešto, posebno će vam biti od koristi ukoliko vam je kosa u trenutku započinjanja upotrebe kreme za kosu oštećena. Neki od vitamina koji su najčešće sadržani u kremama za kosu jesu vitamini B grupe ili vitamin E.

loading...

Tek nakon što ste obratili pažnju na prethodno navedena dva kriterijuma, prilikom odabira i kupovine kreme za kosu, pažnju možete usmeriti i na proizvodnu marku i na cenu proizvoda. Kada su u pitanju proizvodne marke, prednost svakako treba dati proizvodnim markama iza kojih je duga tradicija, a kada je u pitanju cena proizvoda, potrebno je da budete oprezni i promišljeni, jer neretko proizvodi čija je cena niža, mogu biti kvalitetniji od proizvoda sa višom cenom.

Saveti za upotrebu kreme za kosu

U suštini, postoji jako malo saveta koje je potrebno da usvojite i da savladate kako bi ste o upotrebi kreme za kosu znali sve što je potrebno da znate.

Evo o kojim konkretno savetima je reč:

  • Kremu za kosu, možete nanositi kako na vlažnu, tako i na suvu kosu. U oba slučaja, ona će vam pružiti očekivane rezultate i obezbediće vam frizuru kakvu želite. Ovu vrstu proizvoda, jedino ne treba nanositi na mokru kosu, sa koje upotrebom peškira niste uklonili višak vode.
  • Veća količina kreme za kosu ne garantuje postizanje boljih rezultata: Naime, ukoliko želite da vaša frizura nakon upotrebe kreme za kosu izgleda uredno i da što duže ostane postojana, na kosu nikako nemojte nanositi previše sadržaja kreme. Dovoljna količina sadržaja kreme za kosu je ona količina koja obezbeđuje da na kosi ne ostaje višak ove vrste proizvoda i koja obezbeđuje da vam kosa bude učvršćena i oblikovana onako kako želite. Ukoliko upotrebite veću kolinu kreme za kosu nego što je to realno potrebno, postići ćete kontra efekat i kosa će vam umesto uredno izgledati neuredno i slepljeno, a frizura će vam kraće ostati postojana. Ovaj savet, posebno treba da imate na umu ukoliko imate nešto dužu kosu.
  • Nikada nemojte nanositi sloj kreme za kosu preko sloja kreme za kosu: Ukoliko se na vašoj kosi već nalazi sloj kreme za kosu, pre nego što ponovo poželite da oblikujete frizuru, kosu najpre operite i sa nje skinite stari sloj kreme, pa tek onda pristupite ponovnoj upotrebi ove vrste proizvoda. U protivnom, kosa će vam izgledati neuredno i nećete uspeti pravilno da je oblikujete.

Kreme za kosu za muškarce – cene

Cene krema za kosu, koje su namenjene za muškarce, kreće se u rasponu od oko 350 dinara do oko 600 dinara u zavisnosti prvenstveno od proizvodne marke proizvoda, ali i u zavisnosti od ambalaže proizvoda.

Kreme za kosu za žene

Kada su u pitanju kreme za kosu koje su namenjene za žene, izbor je značajno veći nego što je to slučaj kada su u pitanju kreme za kosu koje su namenjene za muškarce.

Naime, kreme za kosu koje su namenjene za žene, veoma često se međusobno bitno razlikuju ne samo prema tome za koji tip kose su namenjene, već i prema činjenici čemu su namenjene.

Da pojasnimo, kreme za kosu koje su namenjene za žene, nisu uvek i samo namenjene za oblikovanje kose, već mogu imati i brojne druge namene, kao što su za ispravljanje, za obezbeđivanje volumena kosi nakon oblikovanja, za sprečavanje lomljenja, za zaštitu od uticaja toplote fena ili pegle za kosu, za obnavljanje ispucalih krajeva i slično.

Kako napraviti pravi izbor kreme i saveti za upotrebu

Ukoliko ste pripadnica ženske populacije i ukoliko ste pritom u dilemi kako da odaberete pravu kremu za kosu, prvo što je potrebno da uradite, jeste da sebi date odgovor na pitanje zašto, to jest sa kojim ciljem želite da upotrebite kremu za kosu.

Bez obzira kako glasi vaš odgovor na gore pomenuto pitanje, na tržištu ćete sigurno pronaći pravu kremu za kosu.

Ono što je takođe bitno, jeste da namenu kreme za kosu koju ste izabrali shvatite doslovno i da takvu kremu upotrebljavate na način na koji je na osnovu njene namene i na osnovu uputstva koje je priloženo na njenoj ambalaži predviđeno.

Konkretno, kremu za kosu koja je namenjena recimo za obezbeđivanje volumena kosi nakon oblikovanja, ne možete upotrebljavati u cilju zaštite kose od uticaja toplote fena ili pegle za kosu i obrnuto.

Isto pravilo, važi i za sve druge namene kreme za kosu, a iz toga, može se zaključiti da će vam ukoliko želite da imate savršenu frizuru biti potrebno da često istovremeno upotrebljavate dve ili više različitih krema za kosu.

Na primer, kremu za kosu koja je namenjena na primer za sprečavanje lomljenja, možete upotrebljavati paralelno sa kremom za kosu koja je namenjena na primer za obnavljanje ispucalih krajeva.

Sve što je prilikom paralelne upotrebe dve ili više krema za kosu važno, jeste da kreme koristite u različitim fazama oblikovanja kose ili na različitim područjima kose.

Ukoliko dve ili više krema za kosu paralelno budete nanosili na kosu u istim fazama oblikovanja kose ili na ista područja kose, delovanje jedne kreme za kosu, može neutralisati delovanje druge kreme za kosu.

Pripadnice ženske populacije koje imaju kratku kosu i koje kremu za kosu žele da upotrebe isključivo u cilju oblikovanja kose, potpuno bezbedno, prilikom odabira i kupovine kreme za kosu, mogu se odlučiti za kremu za kosu koja je u osnovi namenjena muškarcima.

Takva krema, veoma često može pružiti maksimalno kvalitetne rezultate prilikom oblikovanja frizure, jer je muška kosa po pravilu oštrija i „neposlušnija“ od ženske kose, pa će vam oblikovanje kose koja je nežnija i „poslušnija“ uz upotrebu takve kreme još lakše poći za rukom i frizura će vam duže ostati postojana.

Jedino na šta treba da obratite pažnju ukoliko se odlučite da upotrebite kremu za kosu koja je u osnovi namenjena za muškarce, jeste miris kreme, jer sigurno ne želite da na vašoj kosi bude i da za vama ostaje „muška“ mirisna nota.

Još nešto što je važno da znate i da zapamtite kada je u pitanju način upotrebe kreme za kosu, jeste da bez obzira koji konkretno tip kreme odaberete i koristite, na kosu nikada ne treba da nanosite preveliku količinu sadržaja kreme.

U protivnom, učinak kreme može postati suprotan od očekivanog i željenog i kosa vam može izgledati masno i slepljeno čak i neposredno nakon pranja.

Kreme za kosu za žene – cene

Cene krema za kosu za žene, variraju u zavisnosti od niza faktora, kao što su konkretan tip kreme, proizvodna marka kreme ili ambalaža kreme.

U proseku, cene ove vrste proizvoda, kreću se u rasponu od oko 350 dinara do oko 1.100 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...