Lifestyle

Zanimljivi poslovi koje možete da radite preko leta

Leto je ono doba godine kada imamo veeelike planove! Malo bismo da putujemo, malo da izlazimo, malo da se provodimo i sve bi to bilo super kada bismo na računu imali dovoljno para da ispunimo sve svoje želje.

Dakle, potreban vam je (dodatni) posao!

Sreća u nesreći je ta da tokom leta, ne samo da je pojačano trošenje novca već je pojačano i zapošljavanje pa vam je tako na raspolaganju mnogo sezonskih poslova koji ne samo da mogu da se pretvore u stalan posao, već vam sasvim sigurno mogu doneti finu zaradu.

Za neke će vam možda biti potrebno znanje jezika, za neke umeće rada sa decom, za neke samo malo dobre volje, ali sigurno je da ćete uspeti da pronađete nešto za sebe, šta god da tražite!

Profesor jezika/matematike/…

Čini se da je studentima najlakše da pronađu posao preko leta – dovoljno je da se okrenu onome što znaju i eto brze i lake zarade! Naravno, pod uslovom da ste završili sa svojim obavezama u vidu ispita…

Uglavnom, ako studirate i dobro znate neki strani jezik, može vam biti zanimljiva prevodilačka agenicija kao mesto zaposlenja u kojoj možete da radite mnogo toga, samo imajte na umu da ne biste mogli da radite kao sudski tumač jer vam je za to potrebno ovlašćenje suda kao i ispunjenje još nekih bitnih uslova koje kao student sigurno nemate.

Osim u prevodilačkoj agenciji, možete da potražite posao i u školama stranih jezika ili da, najlakše, držite privatne časove, uživo ili preko skajpa.

Ukoliko dobro znate fiziku, matematiku i druge slične predmete koji umeju da zadaju muke đacima i studentima, iskoristite svoje znanje i slobodno vreme da zaradite neki dinar!

Bejbisiting

Jedan od najčešćih poslova za koji se odlučuju devojke jeste upravo bejbisiting. Čuvanje dece može da donese finu zaradu, a ne može se reći da je reč o dosadnom poslu. OK, nije baš ni toliko jednostavan, ali je sasvim sigurno zabavan i uzbudljiv. Lep takođe, naročito ukoliko imate priliku da radite sa dobrom decom.

Tako da, ukoliko želite da na zanimljiv način zaradite ovog leta, prelistajte oglase koji se tiču čuvanja dece.

Freelance – čega god!

U suštini, šta god da umete da radite, sasvim sigurno to možete da unovčite! Sada je makar lako biti freelancer, a mogućnosti za ovakav način zarade i poslovnog angažovanja je zaista mnogo.

Dovoljno je samo da pretražite freelance sajtove i sigurno ćete naleteti na nešto što biste mogli da radite, bez obzira na to da li je reč o pisanju, vođenju profila na društvenim mrežama, grafičkom dizajnu, programiranju ili nečemu sasvim drugom.

Osim toga, ukoliko već imate u glavi šta biste radili i kod koga, obratite se direktno željenoj firmi ili agenciji sa upitom za saradnju. Možda vam neće uspeti iz prve, ali na deset poslovnih mejlova, sigurno ćete dobiti makar jedan potvrdan odgovor.

Dobra stvar kod freelance angažovanja je svakako ta da možete da radite od kuće, kad god vam to odgovara, pa tako lako možete da uz posao uklopite i sve one zabavne aktivnosti zbog kojih ste i počeli da tražite (dodatni) posao i zarađujete.