Nega i lepota

Beloderm krema – upotreba za šta se koristi, iskustva i cena

Promene na koži poput psorijaze, ekcema, vaskuloze i tome slično, česta su pojava, a borba protiv njih uglavnom jako dugo traje. Osobe koje imaju problema sa nekim od navedenih oboljenja, znaju koliko je naporna i teška borba sa njima.

Ženama je često neprijatno da obuku suknju, ili da otkriju noge i ruke, jer je crvenilo i perutanje veoma vidljivo. Muškarci takodje imaju istim problem sa kraćim šorcevima i slično.

Kada naša koža nije zdrava i nežna, često izbegavamo susrete i druženja jer se ponekada ne osećamo samopouzadno. To može biti problem, naročito kada su tinejdžeri i mladje osobe u pitanju, jer može da preraste u ozbiljniji problem – asocijalnost, i slično.

Sve bolesti kože, od pojave običnih bubuljica do ozbiljnih oboljenja poput psorijaze, mogu se sprečiti, izlečiti ili ublažiti uz pomoć adekvatne nege kože, naročito regije na kojoj se pojavljuju.

Mnogi preparati koje danas možete naći i kupiti na tržištu, a koji su specijalizovani za lečenje tih vrsta oboljenja, mogu napraviti čak i gore stanje. Zbog toga je veoma bitno da se najpre konsultujete sa vašim dermatologom, kako bi utvrdio stepen oboljenja, a zatim prepisao adekvatnu terapiju.

Jedna od krema koju dermatolozi rado prepisuju i navode kao veoma efikasnu jeste Beloderm krema, a u daljem tekstu pročitajte detaljnije o njenom sastavu i primeni.

Beloderm krema – sastav

Beloderm krema pripada grupi kortikosteroida, tačnije rečeno, ona u svom sastavu sadrži glikokortiokoid betametazon, koji je zadužen za lečenje promena nastalih na koži, ali utiče i na čitav organizam čineći ga jakim i zdravim. Kada je u pitanju krema, betametazon se koristi lokalno, odnosno njegova primena je spoljašna.

Korišćenje Beloderm kreme ima za cilj da smanji upale i pročisti kožu dubinski, tako da regija na kojoj su ćelije izumrle izrastu nove, zdrave ćelije, koje neće imati znakova oboljenja.

U tom procesu betametazonu pomažu i sledeće supstance: beli vazelin, fosfatna kiselina, parafin, natrijum hidroksid i pročišćena voda.

Svi sastojci zajedno veoma su snažni, pa se iz tog razloga i primenjuju kod bolesti poput ekcema i psorijaze, koje su veoma uporne i njihovo lečenje traje dugo. Iskustva osoba koje su redovno koristile ovu kremu, svedoče da su u kratkom roku vidljive promene na bolje. Redovna upotreba na duži period može u potpunosti smanjiti bolest, i na kraju dolazi do izlečenja.

Upornost je svakako ključna, i redovna i adekvatna primena, kako biste mogli da svedočite dobrim rezultatima.

Beloderm krema – upotreba

loading...

U zavisnosti od regije koju lečite, nanosićete kremu 2-3 puta dnevno, u manjoj ili većoj količini.

Ukoliko se oboljenje javlja na nogama, onda bi bilo najbolje da kremu nanosite dva puta dnevno, ujutru i uveče. Tanji sloje biće dovoljan, jer je koža na nogama tanja. To se ne odnosi na pete, jer je na petama i stopalima generalno mnogo deblja koža, pa je potrebno naneti deblji sloj, i to tri puta na dan. Krema će tako najbolje dopreti do samog korena ćelije i izlečiti je na pravi način.

Kada su u pitanju ruke, takodje možete nanositi tanji sloj dva puta dnevno. Na šakama je potrebno naneti takodje deblji sloj, jer je koža deblja i čvršća, pa će biti ptorebno više kreme kako bi zašlo do korena ćelije.

Na ostalim delovima tela takodje možete mazati dva puta dnevno, a preporučujemo ujutru i uveče iz razloga što će tako koža imati vremena da upije kremu. Čim ustanete, najpre lepo operite regiju na kojoj nanosite kremu, zatim je obrišite nežnim peškirom, i nanesite kremu u tanjem ili debljem sloju. Potom operite ruke, ukoliko nanosite na drugi deo tela, a ako nanosite na rukama, onda nemojte prati ruke, ali izbegavajte kontakt sa hranom.

Ostavite kremu tako da deluje od 10-30 minuta, a zatim možete isprati ruke ukoliko nanosite kremu na njih. Na ostalim delovima tela ostavite da krema deluje i ostatak dana, a bilo bi dobro da nosite prijatne materijale koji neće sami od sebe iritirati kožu.

Uveče pre spavanja, takodje operite regiju na kojoj nanosite i ponovite postupak. Sada možete ostaviti kremu i na rukama da deluje u toku noći, kao i na ostalim delovima tela. Nemojte preskakati primenu uveče, jer je tada najdelotvornije. Dok spavate nemate kontakt sa spoljnim stvarima, prljavštinom, pa je tako veća šansa da se koža umiri i da krema deluje na pravi način.

U toku dana (treći put) možete naneti kremu takodje, ali preporučujemo samo ukoliko sedite kod kuće i nemate dodir sa prašinom i prljavštinom.

Kada je u pitanju primena na licu, potrebno je nanositi kremu samo na obolelo mesto, jer ono mesto koje nije obolelo može da iziritira i napravi problem. Isto važi i za ostale zdrave delove kože, izbegavajte nanošenje na njih, kako ih ne bi krema bespotrebno iziritirala. Zbog toga bi bilo najbolje da kremu malim prstom ili štapićem za uši nanesete tačno na obolelo mesto na licu, i ostalim delovima tela.

Namazanu regiju nemojte zatvarati zavojima i tome slično, jer se mogu stvoriti upale. Prema uputstvu kremu bi bilo najbolje nanositi do 3 nedelje, nakon čega se pravi pauza. Za tih 3 nedelje trebalo bi da se jave prvi dobri rezultati.

Neželjena dejstva:

Kao i kod gotovo svakog drugog leka i kreme, i kod Beloderm kreme se mogu javiti neželjena dejstva, naročito ako je ne upotrebljavate na pravi način.

Ukoliko imate alergiju na neki od aktivnih sastojaka kreme obavezno izbegavajte njenu primenu. Moramo napomenuti da ova krema nije namenjena lečenju akni i bubuljica, kao ni lečenju analne regije, odnosno hemoroida niti bilo kakvih osipa. Boginje takodje nemojte lečiti ovom kremom, jer može izazvati kontra-efekat.

Kremu nemojte nanositi na predeo oko usana, jer je gutanje ovo kreme izuzetno opasno. Zbog toga izbegavajte da mažete blizu usana, a takodje nemojte davati deci kako ne bi progutala. Ako krema upadne u oči odmah isperite toplom vodom.

Ono što je bitno jeste nanositi kremu tačno na predeo koji je oboleo, jer tretiranje zdrave kože može da izazove svrab, crvenilo i alergije. Zbog toga pažljivo nanosite kremu, onako kako je propisano u samom uputstvu.

Ako se i pored pravilne primene javi crvenilo, svrab i iritacija, prestanite sa upotrebom kreme i obavezno se javite dermatologu, koji će vam prepisati adekvatnu terapiju.

Upotreba kod trudnica:

Trudnice mogu koristiti Beloderm kremu ali samo uz konsultaciju sa dermatologom. Uglavnom trudnice ne smeju nanositi duži vremenski period, već samo 5 dana uzastopno nakon čega se pravi kraća pauza. Takodje je od velike važnosti nanositi samo na obolelu regiju, i nikako blizu i na bradavicama. 

Upotreba kod dece:

Kada je u pitanju upotreba kod dece, veoma je bitno voditi računa o tome gde se primenjuje i kako. Nikako nemojte kremu nanositi bebama oko analnog otvora, niti zatvarati regiju koja je namaza pelenom ili zavojem. Takodje, kremu ne bi trebalo nanositi duže od 5 dana uzastopno, kada su deca u pitanju.

Beloderm krema – cena, gde nabaviti?

Kremu možete nabaviti u gotovo svim apotekama ali će vam biti potreban lekarski recept, pa je zbog toga i neophodno konsultovanje sa dermatologom. Beloderm krema ima snažno dejstvo, s toga je nemojte uzimati na svoju odgovornost.

Cena Beloderm kreme uglavnom iznosi od 150-250 dinara, u zavisnosti od proizvodjača i same apoteke. Dakle, krema zaista nije skupa, a može vam dosta pomoći, svakako u zavisnosti od stepena vašeg oboljenja. Nije svačija koža ista, s toga, neće kod svakoga krema delovati jednako.

Zbog toga bi bilo najbolje da pre svega kod stručnog lica odredite tip i stanje vaše koće, kako biste znali šta i kako da primenjujete.

Ovaj tekst je informativnog karaktera, pa iz tog razloga preporučujemo konsultaciju sa dermatologom i farmaceutom, kako biste se posavetovali detaljnije o samoj upotrebi i kontraindikacijama Beloderm kreme.

Sponzorisano:

loading...
Loading...