Nega i lepota Zdravlje

Synopen mast – sastav, upotreba, iskustva i cena

Synopen mast predstavlja dokazano delotvornu vrstu preparata koji prema svojim farmakološkim svojstvima pripada grupi antihistaminika i koji se shodno tome upotrebljava u cilju saniranja alergijskih reakcija koje su ispoljene na površini kože.

Konkretnije, Synopen mast se upotrebljava u cilju saniranja svraba koji je izražen na površini kože, kao i u cilju saniranja osipa koji je takođe izražen na površini kože, a koji je nastao kao posledica bilo kog oblika alergijske reakcije.

Osim u cilju saniranja svraba i osipa koji su nastali kao posledica bilo kog oblika alergijske reakcije, Synopen mast se može upotrebljavati i kao izuzetno efikasno sredstvo za saniranje svraba ili osipa na koži koji su nastali kao posledica ujeda insekata.

Synopen mast – sastav

Sastav Synopen masti, baziran je na visoko izraženoj koncentraciji hloropiramin hidrohlorida. Konkretnije, u svakom pojedinačnom gramu Synopen masti, sadržano je po 10 miligrama hloropiramin hidrohlorida. Upravo pomenuti sastojak, predstavlja vrstu antihistaminika i upravo zahvaljujući ovom sastojku, Synopen mast i poseduje moć vrlo efikasnog delovanja na suzbijanje i na saniranje simptoma alergijskih reakcija.

Osim hloropiramin hidrohlorida, u sastav Synopen masti, uključeni su i brojni drugi sastojci, koji se smatraju pomoćnim ili sporednim sastojcima ove vrste preparata.

Reč je o sledećim sastojcima: beli vosak, čvrsti parafin, koncentrovani rastvor amonijaka, stearinska kiselina (50), stearil alkohol, glicerin, trolamin, natrijum laurilsulfat, propil-parahidroksibenzoat, metil-parahidroksibenzoat, etilenglikol monopal-mitostearat, oksihinolin sulfat, hemoderm 839 (ovaj sastojak, odgovoran je za miris Synopen masti).

Synopen mast – ciljevi upotrebe

Kao što smo već i u samom uvodnom delu teksta naveli, ciljevi upotrebe Synopen masti, vezani su za saniranje simptoma različitih oblika alergijskih reakcija koje se ispoljavaju kroz pojavu svraba ili osipa na koži, ali i za saniranje simptoma koji se takođe ispoljavaju kroz pojavu svraba i osipa na koži, ali koji nastaju kao posledica ujeda insekata.

Synopen mast – način upotrebe

Synapen mast, upotrebljava se veoma jednostavno i to tako što se dva do najviše tri puta u toku dana nanese, a zatim i ravnomerno i temeljno utrlja direktno na površinu kože na kojoj je izraženo prisustvo alergijskog svraba ili svraba koji je nastao kao posledica ujeda insekta ili na kojoj je izraženo prisustvo alergijskog osipa ili osipa koji je nastao kao posledica ujeda insekta.

Količina sadržaja Synopen masti koju je potrebno upotrebiti prilikom svakog pojedinačnog nanošenja Synopen masti, treba da bude tolika da sadržaj Synopen masti može temeljno da se utrlja u kožu i da koža nakon toga može da upije tu količinu sadržaja Synopen masti.

Pritom, ne postoji jasno i konkretno definisana preporuka u vezi količine sadržaja Synopen masti i takva preporuka zavisi od širine područja kože koje je potrebno tretirati Synopen mašću.

Ono što je pritom takođe veoma važno napomenuti, a tiče se upravo načina upotrebe Synopen masti, jeste da se sadržaj Synopen masti mora nanositi i utrljavati isključivo na prethodno očišćenu i suvu površinu kože, na kojoj nije izraženo prisustvo bilo koje vrste nečistoće niti preparata (bez obzira da li je reč o preparatu za negu ili o lekovitom preparatu). Isto tako, nakon svake pojedinačne upotrebe Synopen masti, potrebno je oprati ruke i ne dozvoliti da njen sadržaj dođe u dodir sa očima ili sa sluzokožom.

loading...

Nešto na šta je takođe potrebno obratiti pažnju prilikom upotrebe Synopen masti, jeste da se njen sadržaj ne nanosi na širu regiju kože, već isključivo direktno na područje kože koje je zahvaćeno svrabom ili prisustvom osipa.

U protivnom, ukoliko se Synopen mast nanosi na šire regije kože, to može dovesti do nastanka i do razvoja kontraindikacija kao što su pogoršanje prvobitnog stanja kože i pojava pojačanog osipa na koži.

Što se tiče preporučene trajnosti upotrebe Synopen masti, ona treba da traje od jednog do tri dana, u zavisnosti od intenziteta kroz koji je izraženo prisustvo simptoma koji su nastali kao posledica alergije ili kao posledica ujeda insekta.

Ukoliko nakon tri dana kontinuirane upotrebe Synopen masti primetite da takav oblik terapije ne rezultira delovanjem i da su simptomi na koje ste kroz upotrebu Synopen masti želeli da delujete i dalje prisutni ili ukoliko su čak naglašeniji nego što su bili prvobitno, potrebno je da prekinete upotrebu Synopen masti i da se u što kraćem vremenskom roku obratite lekaru.

Nakon što se obratite lekaru, on će vam dati savet o tome na koji način treba da promenite terapiju i prepisaće vam preparat koji će u vašem slučaju ispoljiti efikasnije delovanje nego što je to bio slučaj sa delovanjem Synopen masti.

Između dve pojedinačne upotrebe, Synopen mast treba čuvati isključivo u zatvorenoj originalnoj ambalaži i to na mestu koje je van domašaja dece i na kojem temperatura ne prelazi 25 stepeni. Ukoliko se Synopen mast čuva u uslovima koji ne odgovaraju upravo navedenim uslovima, to može rezultirati time da sastojci koji su uključeni u sadržaj ove masti promene svoja prvobitna svojstva i da samim tim Synopen mast izgubi moć efikasnog i lekovitog delovanja.

Pre nego što započnete upotrebu Synopen masti, ono na šta treba da obratite pažnju, jeste njen rok trajanja koji je odštampan i jasno uočljiv na ambalaži. Ukoliko je rok trajanja Synopen masti istekao, proizvod nemojte upotrebljavati.

Pritom, bez obzira na rok trajanja koji je odštampan i jasno uočljiv na ambalaži Synopen masti, Synopen mast se nakon što je prvi put otvorena može upotrebljavati narednih pet meseci. Po isteku perioda od pet meseci nakon prvog otvaranja Synopen masti, ova mast postaje neupotrebljiva.

Synopen mast – kada je ne smete upotrebljavati?

S obzirom da Synopen mast u svom sastavu sadrži fotosenzitivne sastojke, koji kao takvi pri kontaktu sa direktnom sunčevom svetlošću mogu izazvati pojavu osipa ili fleka na koži, ova vrsta masti se ne sme upotrebljavati neposredno pre izlaganja direktnoj sunčevoj svetlosti.

Naime, između trenutka nanošenja sadržaja Synopen masti na površinu kože i trenutka kada će tretirana površina kože biti izložena direktnom delovanju sunčeve svetlosti, treba da prođe bar nekoliko sati. Pritom, pre nego što površina kože koja je tretirana Synopen mašću bude izložena direktnoj sunčevoj svetlosti, potrebno je da se sa nje pranjem uklone i poslednji tragovi sadržaja Synopen masti.

Ukoliko iz bilo kog razloga niste u mogućnosti da sačekate da prođe bar nekoliko sati pre nego što nakon upotrebe Synopen masti izađete napolje i postanete direktno izloženi delovanju sunčeve svetlosti, područje kože koje je tretirano ovom vrstom preparata, obavezno zaštitite odećom.

Osim neposredno pre izlaganja kože delovanju direktne sunčeve svetlosti, Synopen mast se ne sme upotrebljavati ni onda kada je osoba alergična ili osetljiva na neki od njenih sastojaka.

Zato, ukoliko upotrebi Synopen masti želite da pristupite prvi put, pre nego što to učinite, obavezno se potrudite da budete upućeni u sastav ove vrste masti.

Kada je u pitanju period trudnoće i period dojenja, upotrebi Synopen masti se tada može pristupati samo i isključivo uz saglasnost lekara. Pritom, čak i uz saglasnost lekara, Synopen mast se u periodu trudnoće i u periodu dojenja sme upotrebljavati isključivo kratkotrajno, a poželjno je čak i samo jednokratno.

Svaka kontinuirana upotreba Synopen masti u periodu trudnoće ili u periodu dojenja, podrazumeva stvaranje rizika od mogućnosti nastanka i razvoja posledica koje bi se mogle odraziti na zdravlje ploda odnosno na zdravlje bebe.

Synopen mast – moguće kontraindikacije

Baš kao i upotreba bilo koje druge vrste lekovitog preparata, upotreba Synopen masti u pojedinim slučajevima takođe može dovesti do pojave kontraindikacija.

Kontraindikacije koje mogu nastati i koje se mogu razviti usled upotrebe Synopen masti, na svu sreću, javljaju se veoma retko i isključivo pod uticajem određenih specifičnih okolnosti.

Naime, da bi došlo do nastanka i do razvoja kontraindikacija nakon upotrebe Synopen masti, potrebno je da osoba bude alergična ili osetljiva na neki od njenih sastojaka ili da sadržaj ove vrste masti bude nanet na širu regiju kože, a ne samo lokalno na uže područje kože koje je zahvaćeno crvenilom ili osipom.

Pri upravo pomenutim okolnostima, ukoliko se jave, kontraindikacije uglavnom podrazumevaju pojačavanje intenziteta već postojećih simptoma, odnosno intenzivniju pojavu svraba kože, kao i intenzivniju pojavu osipa na koži.

Osim u prisustvu prethodno pomenutih okolnosti i osim na prethodno opisan način, kontraindikacije nakon upotrebe Synopen masti, mogu nastati i mogu se razviti i onda kada se ova mast upotrebljava neposredno pre izlaganja kože direktnoj sunčevoj svetlosti.

U tom slučaju, kontraindikacije koje se eventualno jave, mogu podrazumevati pojavu fleka na koži, koje nastaju kao posledica fotosenzitivne reakcije između određenih sastojaka koji se nalaze u sastavu Synopen masti i direktne sunčeve svetlosti.

Ukoliko nakon upotrebe Synopen masti primetite odnosno uočite nastanak i razvoj bilo kog oblika kontraindikacija, potrebno je da područje kože koje ste tretirali ovom vrstom masti temeljno isperete umereno toplom vodom i da prekinete dalju upotrebu Synopen masti.

Ako se i nakon toga nastanak i razvoj kontraindiacija ne zaustavi i ukoliko se prethodno nastale kontraindiacije ne povuku, potrebno je da se obratite lekaru, koji će vas posavetovati o tome kako treba da postupite dalje.

Synopen mast – iskustva

Prema iskustvima ogromne većine korisnika Synopen masti, prvi rezultati njenog delovanja, potpuno jasno se mogu primetiti već nakon njene prve upotrebe, to jest nakon samo 5 do maksimalno 10 minuta od trenutka kada sadržaj Synopen masti prvi put nanesete i utrljate na kožu.

Prvi rezultati delovanja Synopen masti, odnose se na primetno smanjenje intenziteta svraba, kao i na prestanak širenja i na povlačenje prethodno izraženog osipa na koži.

Nešto što većina korisnika Synopen masti, takođe naglašava kao njenu pozitivnu osobinu, jeste njen prijatan miris, zbog kojeg upotreba ove vrste masti ne izaziva osećaj neprijatnosti čak ni kod osoba koje su maksimalno osetljive na mirise medicinskih preparata.

Uz sve to, opet prema mišljenju i prema rečima većine korisnika Synopen masti, Synopen mast nakon što se nanese na površinu kože ispoljava veoma izraženu razmazitost i sposobnost prodiranja u kožu.

Samim tim, ova vrsta masti na površini kože ne ostavlja masne tragove i ne prenosi se na odeću.

Synopen mast – cena

Synopen mast, možete pronaći i kupiti u doslovno svim apotekarskim ustanovama. Najčešće, ova vrsta masti se prodaje u pakovanju koje sadrži 20 grama proizvoda, a cena takvog pakovanja, iznosi oko 300 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...