Nega i lepota

Bivacin sprej i mast – upotreba, iskustva, rezultati i cena

Prvo što se može navesti kada je u pitanju Bivacin, jeste da je to vrsta medikamenta čija je upotreba zastupljena već više decenija unazad. Upravo ta činjenica, sama po sebi svedoči da je reč o veoma delotvornom medikamentu.

Prema farmakološkim svojstvima koja ispoljava, Bivacin pripada grupi antibiotika, a na tržištu, može se naći u više različitih formi i to u formi spreja, u formi praška i u formi masti.

U svakoj od navedenih formi, Bivacin se koristi isključivo za spoljašnju, to jest za lokalnu upotrebu i kao takav, nikako se ne sme konzumirati.

Svoje lekovito svojstvo, Bivacin poseduje i ispoljava zahvaljujući svom sastavu u koji su uključene dve vrste antibiotika i to neomicin (koji je aminoglikozni antibiotik) i bacitracin (koji je polipeptidni antibiotik). Pored navedenih vrsta antibiotika, Bivacin u svom sastavu takođe sadrži i druge, sporedne sastojke, koji se razlikuju u zavisnosti od toga o kojoj formi Bivacina govorimo.

Naime, u sastav Bivacin spreja uključeni su sastojci kao što su bezvodni koloidni lipoid (S100), silicijum-dioksid, propan i n-pentan, dok su u sastav Bivacin masti uključeni sastojci kao što su beli vazelin i tečni parafin.

U nastavku teksta, baziraćemo se na informacije koje se tiču upotrebe i uopšteno osobina Bivacin spreja i Bivacin masti.

Bivacin sprej – ciljevi upotrebe

Bivacin sprej, koristi se u cilju saniranja simptoma brojnih oblika povreda koje su praćene blagim do intenzivnim oštećenjima kože, kao i iritacijama određenih regija kože, u cilju sprečavanja nastanka komplikacija takvih povreda, kao i u cilju stimulisanja bržeg zarastanja i regenerisanja kože koja je zahvaćena prisustvom povreda.

Konkretnije, ovo su oblici povreda i iritacija kože, na koje je preporučeno delovati upotrebom Bivacin spreja:

– Izraženost povreda kože koje su nastale prilikom pada,

– Izraženost posekotina,

– Izraženost plitkih ili dubokih ogrebotina,

– Izraženost rana na koži i na podkožnom tkivu koje su posledica podvrgavanja operativnom zahvatu,

– Izraženost rizika od nastanka sekundarnih infekcija koje bi mogle biti praćene gnojenjem i koje bi se mogle razviti na površini kože koja je prethodno već povređena ili zahvaćena nekim oblikom primarne infekcije, kao što je virusna infekcija herpes simpleks ili virusna infekcija herpes zoster,

– Izraženost rizika od nastanka sekundarnih infekcija koje bi mogle biti praćene gnojenjem i koje bi se mogle razviti na površini kože na kojoj je izražen ujed insekta,

– Izraženost gnojnih upala koje zahvataju određenu regiju kože.

loading...

Osim u prisustvu izraženosti upravo navedenih oblika povreda, Bivacin sprej se može upotrebljavati i kao sredstvo za tretiranje porođajne rane, ali i kao sredstvo za tretiranje bebinog pupka.

Bivacin sprej – način upotrebe

Bivacin sprej, upotrebljava se na veoma jednostavan način, koji podrazumeva sledeći postupak:

Uzmite bočicu spreja i najpre temeljno promućkajte sadržaj u njoj. Zatim, bočicu spreja držite tako da je pozicionirana na oko 20 do 25 cm od površine kože na kojoj se nalazi povreda ili iritacija koju želite da tretirate.

Nakon toga, pritisnite sprej i sadržaj Bivacina, na taj način nanesite direktno na površinu povrede ili iritacije na koži.

Nakon upotrebe Bivacin spreja, bočicu okrenite naopako i kratkotrajno je pritisnite (svega dve sekunde) kako bi ste sprečili da se njen ventil zapuši sadržajem koji je u njoj, to jest sadržajem Bivacina.

Na ovaj način, Bivacin sprej koristite jednom do najviše tri puta u toku dana i nikako duže od sedam dana.
Kada ste na povredu ili na iritaciju koja je izražena na koži naneli Bivacin u spreju, njegov sadržaj nemojte dodatno utrljavati, niti tretirati na bilo koji način, već jednostavno ostavite da deluje.

Bivacin sprej – iskustva i rezultati delovanja

Prema iskustvima i svedočenjima većine korisnika Bivacin spreja, upotreba ovog proizvoda je izuzetno korisna i u značajnoj meri doprinosi brzom i uspešnom saniranju simptoma koji prate prisustvo povreda i iritacija na koži, ali i uspešnom sprečavanju nastanka komplikacija koje se usled prisustva takvih stanja mogu razviti.

Rezultati upotrebe Bivacin spreja, mogu se primetiti veoma brzo, tačnije odmah nakon što sadržaj ove vrste antibiotika dođe u dodir sa regijom kože koju tretirate. Naime, prvo što možete osetiti nakon nanošenja Bivacina na povređeno područje kože, jeste potpuno odsustvo ili značajno smanjen intenzitet bola (ukoliko je bol prisutan), izostanak svraba i izostanak svih drugih sličnih simptoma.

Ujedno, rezultati upotrebe Bivacin spreja, direktno se odražavaju na uništavanje širokog spektra kako gram pozitivnih, tako i gram negativnih bakterija koje su eventualno prisutne na području kože koje je zahvaćeno povredom. Samim tim, upotrebom ovog spreja, sprečavate nastanak i razvoj bakterijske infekcije na povređenom području kože.

Uz sve to, rezultati delovanja Bivacin spreja, odnose se i na značajno ubrzavanje procesa zarastanja i regeneracije kože koja je povređena.

Bivacin sprej – cena

Bivacin sprej, možete pronaći i kupiti u bolje snabdevenim apotekarskim ustanovama, po ceni koja se kreće u rasponu od 550 do 650 dinara.

Bivacin mast – ciljevi upotrebe

Bivacin mast, najčešće se koristi u cilju saniranja sledećih oblika zdravstvenih problema koji mogu biti izraženi na koži:

– Izraženost različitih oblika bakterijskih zapaljenja koja zahvataju površinski sloj kože,

– Izraženost različitih oblika bakterijskih zapaljenja koja zahvataju dublje slojeve kože,

– Izraženost različitih oblika sekundarnih infekcija, koje su se razvile na površini kože koja je prethodno zahvaćena opekotinama, čirevima ili površinskim ranama koje su nastale kao posledica povređivanja.

Bivacin mast – način upotrebe

Bivacin mast, upotrebljava se tako što se dva do najviše četiri puta u toku dana u tankom sloju nanese i utrlja direktno na površinu kože na kojoj je izraženo prisustvo nekog od prethodno navedenih oblika zdravstvenih problema.

Prilikom upotrebe Bivacin masti, potrebno je da površina kože koju tretirate bude čista i suva i da vam ruke, takođe budu čiste i suve.

Nakon što ste sadržaj Bivacin masti, naneli i utrljali na željenu regiju kože, tu regiju nemojte umotavati zavojem i nemojte je prekrivati odećom sve dok se tragovi sadržaja masti ne izgube, tačnije sve dok ih koža ne upije.

Period upotrebe Bivacin masti, ne sme da traje duže od 7 dana i ova mast, ne sme se upotrebljavati za tretiranje kože dece koja su mlađa od 2 godine.

Bivacin mast – iskustva i rezultati delovanja

Baš kao i Bivacin sprej, prema mišljenju većine korisnika ovog proizvoda, Bivacin mast predstavlja veoma delotvoran preparat koji brzo i efikasno doprinosi uspešnom saniranju stanja na koži na koja deluje.

Rezultati delovanja Bivacin masti, mogu se primetiti već nakon prvog dana upotrebe, što znači nakon dva do četiri nanošenja na površinu kože koja je zahvaćena nekim oblikom problema na koji ova mast deluje.

Bivacin mast – cena

Bivacin mast, možete pronaći i kupiti u bolje snabdevenim apotekarskim ustanovama. Ovaj proizvod, najčešće se prodaje u pakovanju od 30 grama i njegova cena iznosi od 350 do oko 400 dinara.

Ono što je pored informacija koje smo naveli kroz sadržaj ovog teksta takođe potrebno da znate, jeste da se na tržištu postoji nekoliko različitih zamenskih proizvoda, čije osobine gotovo u potpunosti odgovaraju osobinama proizvoda kao što su Bivacin sprej ili Bivacin mast. Takve, zamenske proizvode, možete potražiti i kupiti u gotovo svim apotekarskim ustanovama.

Sponzorisano:

loading...
Loading...