Nega i lepota

Ekstenzije za kosu

Duga, lepa i negovana kosa je nešto što odiše ženstvenošću. Ako pitate muškarce šta prvo primete na ženi, kosa se često nadje na prvom mestu! Da li je kosa uredna ili ne, da li je negovana ili ne, primeti se već pri prvom susretu. Taj susret često bude presudan, zato je bitno ostaviti dobar utisak!

Nemamo svi sreće da nam kosa prirodno bude gusta i da brzo raste, ali, na sreću, postoji dosta načina kako da svoju kosu nadogradimo, te da je učinimo zdravijom i lepšom.

Naravno, redovna nega kose je nešto što je nužno. Redovno pranje kose, šišanje i korišćenje preparata koji će hraniti vašu kosu, više su nego neophodni. Nekome su neophodniji, nekome manje, opet, u zavisnosti od toga da li vam je kosa prirodno jaka i gusta.

Tanka i lomljiva kosa, iskrzali krajevi ili pak masna kosa, čest su problem. Mnoge žene se osećaju manje atraktivno, i pokušavajući da sakriju te svoje mane deluju još nesigurnije.

Pre svega, treba prihvatiti realno stanje, zatim, uraditi sve što je do vas da poboljšate kvalitet vaše kose, i njen izgled.

Ugradnja ekstenzija je često najbolje rešenje, ponekad jedan kratak period dok kosa ne poraste i ne povrati svoj sjaj, ukoliko ste je oštetili farbanjem ili ste je skratili više nego što je trebalo.

A, ponekad su ekstenzije dugoročno rešenje za sve one koji imaju nekakvih zdravstvenih problema, te im kosa opada ili imaju sam problem sa kožom glave te im je kosa lošeg kvaliteta.

Dakle, brojni su razlozi da vam ekstenzije savršeno posluže.

Jedan od njih je takodje ako želite instant promenu – gušću talasastu, romantičnu frizuru. Ili, ako vam je potrebno više kose nego što imate da napravite svečanu frizuru koju ste oduvek želeli!

Uz ekstenzije možete sada imati dugu kosu, a već sledeći put kratku tako što ćete ih samo skinuti. I, onda, kada se opet uželite duge kose, poslužite se ekstenzijama i želja je ispunjena!

Pramenovi u kosi

Uz pomoć ekstenzija još možete da uradite pramenove u kosi bez farbanja! Da, da.

loading...

Tako lako, bez oštećenja i maltretiranja vaše kose. Kupite ekstenzije u nešto svetlijoj nijansi od vaše kose, i eto nove, savršene frizure!

Veliki izbor

Nekada su samo poznate ličnosti mogle sebi da priušte savršenu frizuru, dok danas, i vi to možete. Ekstenzije su sada dostupnije nego ranije, i, što je najbolje od svega, imate ih u raznim dužinama i bojama.

Tako možete odabrati ekstenzije koje odgovaraju vašim potrebama u potupunosti. Ako vam je kosa tanka i proredjena, možete koristiti i kraće i duže ekstenzije po potrebi i želji.

Jednostavna primena

Ekstenzije se veoma lako stavljaju, tako da ne morate ići kod frizera da vam produži kosu. To možete uraditi i sami kod kuće, za samo nekoliko minuta.

Svaka ekstenzija ima „šnalu“ pomoću koje je efikasno i lako zakačite za kosu, kod korena glave. Na slikama ispod možete videti postupak.

Vrste ekstenzija

Postoji nekoliko vrsta ekstenzija, odnosno načina kako da ih zakačite za kosu.

Prvi način jeste klip – in, a na slici ispod možete videti kako one izgledaju. One su najpopularnije jer su se pokazale kao najjednostavnije za upotrebu, a retko se dogodi da se otkače i spadnu. Ako ih pričvrstite kako treba, onda nema greške.

Bitno je da pre stavljanja u kosu, natapirate koren kose, kako bi se klipse lakše zakačile za dlaku. Klipse možete skinuti odmah nakon korišćenja, a možete ih nositi nekoliko dana. Nakon nedelju dana ih obavezno operite!

Drugi način jeste traka, takodje jednostavno postavljanje ali nešto nesigurniji način jer može da se odlepi. To se retko dešava, ali je bitno da ih lepo pričvrstite za kosu kako biste šanse za spadanje sveli na minimum.

Dobro uradjenje ekstenzije na trake mogu trajati i do osam nedelja, uz pravilnu negu. Naime, nemojte kosu perite šamponom koji ne sadrži sulfat, a balzam nemojte nikako stavljati na koren kose, jer će je omekšati i ekstenzija može da se otkači od kose.

Izbegavajte kardio vežbanje i sve vežbe gde ste mnogo aktivni, jer takodje i na taj način mogu da se poremete.

Ukoliko se profesionalno bavite sportom, onda koristite šampon za suvo pranje jer ćete na taj način sprečiti znojenje glave.

I, treći način jeste keratin, najdugotrajnije ekstenzije. Mogu se dobro držati u kosi čak tri meseca! Diskretne su, pa su takodje jedan od omiljenih načina nadogradnje kose.

Nadogradnja kose keratinom mora da se uradi kod frizera, ali ste dugo nakon toga sigurni. Možete potpuno normalno funkcionisati bez da se brinete da li će ekstenzije stajati na mestu.

To bi bilo to u ovom vodiču, a za više informacija o ekstenzijama i mogućnosnošću naručivanja, možete posetiti sajt: https://www.ekstenzije.net

Sponzorisano:

loading...
Loading...