Nega i lepota

Led za lice – kako ga koristiti i da li je efikasan?

U nameri da se rešite estetskih nedostataka koji vam stvaraju veliko opterećenje, pa samim tim i veliki problem, neretko vam mogu pomoći mali trikovi.

Baš takav slučaj, odnosi se na upotrebu leda i to u cilju eliminisanja različitih mana koje mogu biti izražene i uočljive na vašoj koži, kao što su recimo prisustvo proširenih pora, prisustvo podočnjaka i slično.

O tome na koje sve načine led može doprineti poboljšanju izgleda vaše kože, o tome na koji način ga možete upotrebljavati, ali i o tome koliko je njegova upotreba efikasna, moći ćete da pročitate u nastavku teksta.

Led za lice – ciljevi upotrebe

Postoje različiti oblici nepravilnosti koje mogu postati izražene na površini lica, a koje se brzo i jednostavno mogu u potpunosti sanirati ili bar u značajnoj meri korigovati uz upotrebu leda.

Evo o kojim oblicima nepravilnosti je reč:

– Prisustvo proširenih pora,

– Prisustvo sklonosti kože ka brzom i pojačanom mašćenju,

– Prisustvo sklonosti kože ka pojavi bubuljica ili akni,

– Prisustvo sklonosti kože ka pojavi mitisera,

– Prisustvo podočnjaka,

– Prisustvo plitkih i blago izraženih bora,

– Prisustvo blago oslabljenog tonusa mišića koji su odgovorni za konture lica i za održavanje vitalnog izgleda kože.

Led za lice – kako ga koristiti?

Da bi ste uz pomoć upotrebe leda uspešno sanirali ili bar u značajnoj meri ublažili prisustvo gore navedenih nepravilnosti koje mogu biti izražene na vašem licu, sve što je potrebno je sledeće:

loading...

Svakodnevno i to dva puta u toku dana, ujutru i uveče, uzmite po jednu kocku leda i koristite je tako što ćete njenom površinom prelaziti direktno po površini kože lica. Pritom, prilikom sprovođenja takvog postupka, obratite pažnju na to da vam pokreti budu ispraćeni blagim pritiskom na kožu i umereno spori, kako bi dejstvo leda moglo da se ispolji i da rezultira željenim efektom.

Na opisan način, pokrete ledom po površini lica, izvodite tako da njihov pravac bude definisan na sledeće načine:

– Od centralne regije čela prema regiji jedne, pa prema regiji druge slepočnice,

– Od centralne regije brade prema regiji donjeg kraja jednog, pa prema regiji donjeg kraja drugog uveta,

– Od regije jednog kraja usana prema regiji sredine jednog uveta , pa od regije drugog kraja usana prema regiji sredine drugog uveta,

– Od regije ugla jedne nozdve prema regiji jedne slepočnice, pa od regije ugla druge nozdrve prema regiji druge slepočnice.

U svim pomenutim pravcima, pokrete ponavljajte, na isti, opisan način po nekoliko puta (po dva – tri puta). Pritom, obratite pažnju na to da ukupno trajanje opisanog tretmana sa ledom, ne traje duže od oko tri minuta.

Kada završite tretman sa ledom, površinu kože blagim pokretima utapkajte sa čistim i nežnim peškirom kako bi ste je osušili, a zatim, dok je još uvek hladna na nju nanesite i ravnomerno utrljajte odgovarajuću kremu, koja odgovara vašem tipu kože.

Osim kože lica, koristeći led možete tretirati i kožu vrata, kao i kožu dekoltea.

Ono što je neizostavno napomenuti i što je shodno tome neophodno da znate, jeste da u toku sprovođenja tretmana ledom, nije poželjno koristiti “običan led”, to jest led koji ste napravili koristeći vodu sa česme, već led koji ste napravili koristeći prethodno prokuvanu i ohlađenu vodu, led koji ste napravili koristeći negaziranu mineralnu vodu ili led koji ste napravili koristeći filtriranu vodu.

Takođe, u toku sprovođenja tretmana ledom, izbegavajte da koristite led koji je stariji od deset dana.

Kako bi tretman ledom koji je sam po sebi veoma efikasan, bio još efikasniji, možete se poslužiti i malim i jednostavnim trikom, a to je da u njega dodate sastojke lekovitih biljaka.

Da bi ste u led dodali sastojke lekovitih biljaka, potrebno je da najpre izaberete biljku čiji vam način lekovitog delovanja odgovara. Zatim, tu biljku u svežoj ili u sušenoj formi iseckajte i to u količini koju ćete moći da izmerite sa dve supene kašike i dodajte je u pola litra prokuvane vode. Nakon toga, sačekajte da prođe dva do tri sata, pa sadržaj vode procedite, izlijte ga u kalup za led i stavite u zamrzivač ili u rashladnu komoru u svom frižideru. Kada se formiraju ovako pripremljene kocke leda, koristite ih na identičan način koji smo prethodno već opisali.

Ukoliko ste u dilemi koju lekovitu biljku da odaberete za postupak pripreme leda, pomoći ćemo vam sa nekoliko saveta.

Žalfiju možete upotrebiti ukoliko želite da podstaknete regeneraciju kože lica i ukoliko želite da sa kože lica eliminišete prisustvo štetnih bakterija, za koje sumnjate da su prisutne i da uzrokuju pojavu bubuljica ili akni.

Aloja veru možete upotrebiti ukoliko želite da se rešite mitisera ili prisustva upalnih procesa na licu koji su izraženi kroz pojavu bubuljica ili akni.

Nanu možete da upotrebite ukoliko vam je koža izložena pojavi prvih znakova starenja i ukoliko želite da usporite proces starenja.

Zeleni čaj možete koristiti ukoliko želite da se rešite podočnjaka.

Majčinu dušicu možete da upotrebite ukoliko želite da kožu učinite mekšom i nežnijom na dodir.

Osim pomenutih, možete koristiti i druge biljke za koje znate da ispoljavaju lekovito delovanje na kožu.

Led za lice – da li je i koliko je efikasan?

O tome koliko je upotreba leda efikasna, onda kada je njen cilj poboljšanje izgleda kože lica, u značajnoj meri svedoči podatak da se upravo u njoj krila tajna lepote čuvene filmske dive Merilin Monro. Naime, u periodu svoje najveće slave, Merilin je upravo tretman ledom sprovodila u cilju očuvanja blistavog izgleda svoje kože.

Njeno iskustvo, preneto je na mnoge žene, najpre njene koleginice, a zatim i sve ostale kojima je zajedničko jedno, a to je da žele da im koža bude i što duže ostane sveža, lepa i blistava i lišena prisustva svih gore navedenih stanja i oblika nepravilnosti koje upotreba leda uspešno sanira.

Ukoliko se pitate na koji način led deluje efikasno na kožu lica, evo i objašnjenja:

Naime, led doprinosi zatvaranju pora na koži lica, a samim tim doprinosi i smanjenju mogućnosti taloženja i zadržavanja masnoće i nečistoća u njima. Na taj način, led paralelno smanjuje mogućnost stvaranja mitisera.

S obzirom, da se uz upotrebu leda koža sporije i manje masti, samim tim postaje i značajno manje sklona pojavi bubuljica ili akni.

Takođe, led stimuliše sve slojeve kože, ali i mišiće koji se nalaze ispod površine kože i na taj način doprinosi njihovoj vitalnosti, pa samim tim i njihovom stvaranju otpornosti na pojavu znakova starenja, kao što su plitke i sitne bore, smanjen tonus mišića koji su odgovorni za konture lica i slično.

Sponzorisano:

loading...
Loading...