Nega i lepota

Brusilica za nokte – polovne i nove, koju odabrati i koja je cena?

Brusilice za nokte, predstavljaju neizostavan deo opreme koja se koristi u okviru različitih manikir tretmana, kao što su skraćivanje veštačkih noktiju (to mogu biti nokti koji su izliveni od gela ili nokti koji su izliveni od akrila), oblikovanje prirodnih ili veštačkih noktiju, turpijanje prirodnih ili veštačkih noktiju i poliranje prirodnih ili veštačkih noktiju.

Ono što je izuzetno važno napomenuti, jeste da svaki od upravo navedenih manikir tretmana, zahteva upotrebu posebne vrste brusilice za nokte.

O tome na koji način i u kojoj meri se razlikuju vrste brusilica za nokte, ali i o tome kako odabrati pravu vrstu, moći ćete da pročitate i da saznate kroz sadržaj koji se nalazi u nastavku teksta.

Brusilica za nokte – koje vrste postoje i kako odabrati pravu?

Na tržištu, dostupan je zaista veliki broj različitih, kako novih, tako i polovnih brusilica za nokte i kako bi ste odabrali baš onu pravu, potrebno je da se pre svega informišete o načinu, to jest o načinima na koje se brusilice za nokte međusobno dele i razlikuju.

Naime, prvo po čemu se vrste brusilica za nokte međusobno dele i razlikuju i prvo na šta treba da obratite pažnju prilikom njihovog odabira jeste njihova granulacija.

Granulacija brusilice za nokte, zapravo predstavlja snagu, odnosno jačinu brusilice za nokte i ujedno definiše mekoću, odnosno tvrdoću kojom brusilica za nokte deluje na površinu noktiju u toku upotrebe.

Na svakoj kvalitetnoj brusilici za nokte, treba da postoji istaknuta i jasno uočljiva oznaka za granulaciju. Ta oznaka, može da se kreće od 80 do čak 12.000.

Pritom, što je oznaka definisana kroz manji broj, to znači da je granulacija brusilice za nokte veća, odnosno da je takva brusilica za nokte jača i da je njena upotreba namenjena za takozvane tvrđe forme delovanja na površinu noktiju.

Srazmerno tome, što je oznaka definisana kroz veći broj, to znači da je brusilica za nokte nežnija u toku delovanja na površinu noktiju i da je kao takva namenjena za takozvane fine radove, kao što su turpijanje ili poliranje noktiju.

Kada su u pitanju prirodni nokti, oni nikako ne bi smeli da se izlože upotrebi brusilice za nokte čija je granulacija ispod 180. U protivnom, ukoliko se prirodni nokti izlože upotrebi brusilice za nokte čija je granulacija recimo 80, 100, 120, 140 ili 160, to bi moglo rezultirati oštećenjem nokatnih ploča i pojavom pucanja, lomljenja ili listanja noktiju.

Brusilice za nokte sa prethodno pomenutim granulacijama koje su izražene kroz oznake 80, 100, 120, 140 ili 160, upotrebljavaju se isključivo na veštačkim noktima i to u cilju njihovog skraćivanja.

Brusilice za nokte čija je granulacija između iznad 180, a ispod 400, upotrebljavaju se za oblikovanje i za turpijanje prirodnih i veštačkih noktiju, dok su za fino poliranje prirodnih i veštačkih noktiju namenjene isključivo brusilice čija je granulacija iznad 400.

Dakle, što je granulacija brusilice za nokte obeležena većim brojem, to je njeno delovanje na površinu noktiju nežnije i finije.

Što se tiče oblika, postoje ravne, zaobljene, četvrtaste i brusilice za nokte koje su takozvanog banana oblika.

Brusilice za nokte ravnog oblika, ali i brusilice za nokte koje su četvrstastog oblika, upotrebljavaju se najčešće za skraćivanje veštačkih noktiju, dok su zaobljene i brusilice za nokte koje su takozvanog banana oblika namenjene za oblikovanje, za turpijanje i za poliranje kako prirodnih, tako i veštačkih noktiju.

Pored brusilica za nokte upravo navedenih oblika, postoje i brusilice za nokte u obliku kvadra. Takve brusilice za nokte, takođe se nazivaju blok brusilice ili buffer brusilice i karakteristične su po tome što imaju tri strane od kojih svaka strana ima različitu granulaciju, a samim tim i različitu namenu. Takve brusilice za nokte, smatraju se veoma praktičnim i zbog toga su često zastupljene u upotrebi.

Naime, u većini slučajeva, prva strana takvih brusilica za nokte, upotrebljava se u cilju uklanjanja brazdi i različitih formi nepravilnosti i neravnina koje su izražene na površini nokatne ploče.

Druga strana takvih brusilica za nokte, upotrebljava se u cilju eliminisanja prirodnog, okom nevidljivog ulja koje sadrže prirodni nokti i koje se samim tim nalazi na svakoj pojedinačnoj nokatnoj ploči i treća strana takvih brusilica za nokte, upotrebljava se u cilju finog poliranja nokatnih ploča i u cilju postizanja efekta visoko izraženog sjaja na noktima.

Svaka od informacija koju smo naveli kroz sadržaj ovog teksta, treba da vam posluži kao važna smernica pri odabiru odgovarajuće brusilice za nokte.

Naime, kada birate i kupujete brusilicu za nokte, potrebno je da unapred znate cilj, odnosno ciljeve njene upotrebe i da je u skladu sa tim ciljevima i birate.

U protivnom, pogrešno odabrana brusilica za nokte, u okviru upotrebe može rezultirati postizanjem nezadovoljavajućeg i čak nepoželjnog efekta, koji se odnosi ne samo na izgled, već i na zdravlje noktiju.

Brusilica za nokte – cena

Cena brusilice za nokte zavisi pre svega od činjenice da li govorimo o polovnoj ili o novoj brusilici za nokte, ali i od činjenice o kojoj konkretno vrsti brusilice za nokte je reč.

Što je više različitih dodataka dostupno uz brusilicu za nokte, to je i njena cena srazmerno toj činjenici veća.

U proseku, novu brusilicu za nokte, možete pronaći i kupiti po ceni koja varira od svega 1.800 dinara do čak preko 20.000 dinara, dok je cena polovnih brusilica za nokte u proseku za 30% do čak 50% niža o cene novih brusilica za nokte.

Ova vrsta proizvoda, prodaje se najčešće u prodajnim objektima koji su opremljeni robom za snabdevanje kozmetičkih salona, ali takođe, brusilice za nokte (i nove i polovne) možete naručiti i kupiti i putem interneta.

Ono što je bitno napomenuti, jeste da veliki broj dodataka za brusilicu za nokte možete kupiti i naknadno, to jest nezavisno od kupovine same brusilice za nokte.

Sponzorisano:

loading...
Loading...