Lifestyle

Najbolji beogradski kraj za odgoj deteta

Ukoliko ste mladi roditelji koji planiraju selidbu, sigurno ste se zapitali – da li je kraj u kojem živite dovoljno dobro mesto za odrastanje vašeg deteta?

Ovo pitanje ste postavljali sebi čak i dok ste vi sami odrastali, a verovatno i pre dobijanja deteta. Sasvim sigurno ste se bavili ovom tematikom više puta do sada, ali možda niste uspeli da nađete neki dobar zaključak.

Možda niste uspeli da decidirano odlučite koji deo grada je upravo najbolji za odrastanje. Jedno je sigurno – to je jako teško odlučiti jer je vrlo nezahvalno isticati prednosti i mane svakog naselja, bez da ste živeli tamo pa i da sami znate o čemu se tu zapravo radi.

Vrlo je teško svesti sve ovo na nivo objektivnosti i doneti neutralan zaključak koji će biti tačan jer se upravo radi o subjektivnim razlozima.

Nešto što će nekom možda biti minus, će možda baš za vas biti plus, kada govorimo o mentalitetu koji krasi određeni deo grada.

Elem, pre nego što nazovete neku od agencija za nekretnine i potražite svoj novi dom, idealno je vreme da pročitate ovaj tekst i informišete se o nekim od najpopularnijih lokacija u Beogradu.

Stari grad

Uvek aktuelan, Stari grad je jedan od najpopularnijih lokacija u Beogradu. Nekretnine tu i dalje drže cenu, nastavljaju tradiciju urbanog i popularnog mesta za šetnju i za duži boravak. Naravno, pored toga što je stari deo grada vrlo lep i zanimljiv, samim tim je i vrlo posećen. Veliki deo Beograđana upravo živi u ovom kraju, a još veći deo Beograđana prolazi kroz ovaj deo grada na putu za posao.

Stoga, može se zaključiti da je vrlo prometan, što može biti potencijalni minus. Ipak, zbog velikog broja kulturnih ustanova i urbanog mentaliteta koji ga krasi, Stari grad dobija plus sa te strane. Odluka je svakako na vama.

Zemun

Zemun je čuven po mnogim stvarima. Kao što smo sigurni da znate, neke od tih stvari nisu baš lepe, poput kriminala koji se tamo etablirao tokom devedesetih godina prošlog veka. Ipak, Zemun kao naselje predstavlja fenomenalnu mešavinu starog i novog, urbanog i ruralnog, modernog i tradicionalnog.

Po mnogim parametrima, Zemun spada u boemsku četvrt koja obiluje kulturnim i sportskim sadržajima. Zemun ima i veliki broj škola i parkova koji garantuju da će se vaše dete dobro provesti i naučiti mnoge korisne stvari dok boravi u ovom delu grada. Važno je napomenuti da u Zemunu postoji i stara i nova gradnja, te cena nekretnina varira u skladu s tim, ali svakako možete povoljno pronaći lep i praktičan stan za vas i vašu porodicu.

Novi Beograd

Novi Beograd je možda i optimalno mesto, ne samo za odrastanje nego i za život i rad. Novi Beograd, u poslednje vreme, postaje glavno mesto za mnoge biznise koji premeštaju svoje kancelarije tamo kako bi bile u središtu poslovnih dešavanja.

Osim toga, agencije za nekretnine jedva čekaju da pronađu novobeogradsku nekretninu jer znaju da će je vrlo brzo proslediti dalje novim vlasnicima. Prodaja stanova na Novom Beogradu je izuzetno unosan biznis, no trenutno pričamo o idealnom mestu za vaše dete – a Novi Beograd to upravo i jeste.

Ogroman broj parkova, škola, sportskih klubova i dece garantuju da će vaše dete biti adekvatno obrazovano, razvijeno i socijalizovano.

Pomaže vam i činjenica da sve agencije za nekretnine imaju portfolio prodaje stanova na Novom Beogradu kojim će vam olakšati pretragu.