Nega i lepota

Termalna voda – upotreba za lice i telo, iskustva i cena

Šta je termalna voda?

Po definiciji, termalna voda je vrsta vode koja potiče iz prirodnih termalnih izvora, i obogaćena je brojnim prirodnim mineralima, a koji se normalno nalaze u zemljinoj kori i kakvi su pre svega – cink, kalcijum i selen.

Upotreba termalne vode u kozmetičkoj industriji

Termalna voda je posebno pogodna za prevenciju ili lečenje različitih oboljenja i patoloških stanja na koži lica i/ili tela (ekcemi, psorijaza, dermatitisi), a smatra se da je naročito delotvorna za umirivanje osetljive, upalnim i alergijskim reakcijama sklone kože. Smatra se da je termalna voda pogodna za sve tipove kože lica i tela.

Na koži lica, termalna voda deluje kao sredstvo za vraćanje neophodne vlažnosti i elastičnosti (naročito kod prirodno suve kože lica); osvežava kožu lica, naročito u toplim letnjim mesecima; koristi se za „fiksiranje“ šminke; ublažava bore i ožiljke na koži lica; ujednačava ten i uklanja fleke; umiruje crvenilo i prenadraženost kože; umiruje i/ili potpuno uklanja akne i bubuljice, kao i posledično često nastale depigmentacije.

Za kožu tela, termalna voda se koristi za umirivanje i ublažavanje iritacija nastalih nakon brijanja, depilacije i epilacije; pogodna je za osvežavanje kože i vraćanje neophodne vlažnosti i hidriranosti; blagotvorno deluje na regeneraciju kože tela koja je oštećena delovanjem sunčevog zračenja (za kožu na kojoj su nastale blaže opekotine i crvenilo).

Termalne vode dostupne na našem tržištu i njihova cena

Vichy laboratories Eau Thermale

Termalna voda poznatog francuskog kozmetičkog brenda, dostupna je u pakovanju sa raspršivačem, a prema preporuci proizviđača posebno je pogodna za korišćenje osobama sa osetljivom kožom lica, a koja je sklona iritacijama i crvenilu. Vichy termalna voda je pogodna za sve tipove kože, a mogu je koristiti, kako žene tako i pripadnici jačeg pola.

Sastav Vichy termalne vode je potpuno prirodan, a posebna odlika je bogatstvo u više od 15 izvornih  minerala poreklom iz zemljine kore (kakvi su – silicijum, selen, cink, mangan, gvožđe, kalcijum), a čija kombinacija ima veoma pozitivan efekat na kožu lica i tela. Ova termalna voda se odlikuje i veoma važnim hipoalergenim svojstvima, i kako je već napomenuto 100% je prirodnog sastava, odnosno proizvedena je bez dodataka bilo kakvih hemikalija kakvi su – veštački mirisi, aditivi i konzervansi.

Kako se koristi Vichy termalna voda i koji se pozitivni efekti na koži postižu?

Na čistu kožu lica (a koja je prethodno očišćena od šminke i /ili eventualnih nečistoća), termalna voda se nanosi pre upotrebe svakodnevne kreme za određeni tip kože, i to tako što se uz pomoć praktične bočice i ugrađenog raspršivača, lice „poprska“ vodom sa udaljenosti od oko 30 cm i zatim se ostavi da deluje nekoliko minuta. Višak termalne vode, a koji koža eventualno nije „upila“ se može nežnim pokretima ukloniti čistom maramicom ili pak „tapkanjem“ tupferom koji se koristi i za čišćenje lica.

Nakon upotrebe Vichy termalne vode, a prema specifikaciji proizvođača i kliničkoj studiji koja je sprovedena na 50 osoba različite starosne dobi, koža lica se odlikuje sa – 50% manje osećaja zatezanja i peckanja; 20% manje vidljivog crvenila i preko 80% manje osećaja isušenosti i vidljive dehidriranosti kože lica.

Pomenuta termalna voda, redovnom upotrebom na koži lica doprinosi zaštiti kože od štetnih uticaja iz okoline (pre svega štiti od prenaglašenog UV zračenja); doprinosi smanjenju iritacija na koži; pomaže njenu regeneraciju, a u velikoj meri i povećava hidriranost i elastičnost kože lica; može da se koristi za fiksiranje šminke, ali i za „osvežavanje“ umornoe kože lica (naročito ako se šminka nosi tokom celog dana, ili je pak lice izloženo direktnim sunčevim zracima ili delovanju visokih spoljnih temperatura).

loading...

Vichy Eau Thermale, dolazi u praktičnim pakovanjima sa raspršivačem u količini od 50 ml čija je cena oko 500 dinara, i u bočici zapremine od 150 ml čija se cena kreće oko 900 dinara. Jedan od praktičnih i inovativnih proizvoda koji dolazi iz kozmetičke kuće Vichy, je i takozvana termalna pena (Vichy Pureté Thermale), a koja je namenjena za čišćenje i istovremeno hidriranje, naročito osetljive kože lica, i čija je cena za pakovanje u bočici od 150 ml oko 1800 dinara.

Avène Eau Thermale

Ono što je za Avène termalnu vodu posebno karakteristično, jeste to da se svaka bočica sa raspršivačem, puni direktno sa termalnog izvora u strogim sterilnim uslovima, što sprečava njenu kontaminaciju mikroorganizmima i omogućava praktično neograničen rok upotrebe (do otvaranja pakovanja).

Termalna voda ove kozmetičke kompanije, namenjena je pre svega osobama sa osetljivom i alergijskim i zapaljenskim iritacijama sklonoj koži; takođe se preporučuje i kao veoma efikasno sredstvo za umirivanje nadražene kože, kod različitih vrsta ojeda i osipa, kod alergije na ujed insekata ili pak kod polenskog osipa; idealna je i kao sredstvo za pomoćni tretman upornih akni i bubuljica; za kožu tela se preporučuje kao veoma korisno sredstvo za umirenje, a nakon brijanja i/ili depilacije, ali i nakon izlaganja kože delovanju sunčevog zračenja ili pak veštačkog zračenja lampi u solarijumima.

Avène termalna voda se uspešno koristi i kao sredstvo za lečenje ili umirivanje brojnih kožnih oboljenja i patoloških stanja, pa je tako na osnovu sprovedenih kliničkih studija, dokazana njena učinkovitost kod terapije – psorijaze, dermatitisa, opekotina, infektivnih i zapaljenskih bolesti kože, alergijskih i drugih formi ekcema.

Kako se koristi Avène termalna voda?

Termalna voda ovog poznatog brenda se pakuje u bočice sa raspršivačem, pa je zato veoma laka za upotrebu u svakoj prilici.

Način upotrebe Avène termalne vode je sledeći – na prethodno očišćenu kožu lica, termalna voda se nanosi uz pomoć raspršivača, a najbolje sa udaljenosti od oko 30 cm i ostavi se da deluje na koži lica i/ili vrata i dekoltea nekoliko minuta, nakon čega se višak „pokupi“ sa kože maramicom ili tupferom.

Cena Avène termalne vode, za bočicu sa raspršivačem zapremine 150 ml iznosi oko 1000 dinara, i može se naći u svim bolje snabdevenim apotekama ili parfimerijama; cena pakovanja od 300 ml pomenute termalne vode iznosi oko 1300-1500 dinara.

La Roche-Posay Eau Thermale

Termalna voda poznate francuske kozmetičke kuće La Roche-Posay, prema specifikaciji proizvođača, namenjena je osetljivoj koži kako kod odraslih, tako i kod male dece i beba. Ono što ovu termalnu vodu čini posebnom, jeste bogatstvo u mikroelementu selenu, a koji se u ljudskom organizmu nalazi u tragovima i veoma često se mora dodatno unositi u formi dijetetskih suplemenata.

Primena La Roche-Posay termalne vode, naročito je pogodna za osetljivu i iritiranu kožu lica i tela; za kožu sklonu alergijama i ekcemima; za umirenje kože koja je prenadražena delovanjem svakodnevnih štetnih spoljnih uticaja, poput sunčevih zraka i radijacije uopšte, prašine, mikroorganizama i drugih faktora; primena ove termalne vode posebno je uspešna za umirenje kože koja je iritirana suviše čestim, ili pak nestručno izvedenim dermatološkim i kozmetičkim tretmanima i intervencijama.

Kliničke studije koje su sprovedne na određenoj korisničkoj grupi iz opšte populacije, pokazale su da La Roche-Posay termalna voda ima naučno dokazana antioksidativna, regenerativna i umirujuća svojstva na kožu lica i tela.

Kako se koristi La Roche-Posay termalna voda i kakvi su rezultati njene primene?

Kao i prethodno pomenute termalne vode, i La Roche-Posay Eau Thermale, je veoma laka za upotrebu, jer se pakuje u praktične bočice sa raspršivačem i primenjuje se obilnim prskanjem vode na prethodno dobro očišćenu kožu lica, a sa udaljenosti od oko 30-40 cm. Nakon pomenutog načina aplikacije, termalna voda se ostavi da deluje na koži nekoliko minuta (oko 2-3 minuta u proseku), a zatim se eventualni višak koji koža nije uspela da „upije“ pokupi maramicom ili tupferom, nežnim pokretima „tapkanja“ po koži.

Efekat primene ove termalne vode je vidljiv nakon samo nekoliko minuta, jer mikrokapljice bogate selenom i drugim prirodnim mikroelementima koje ova termalna voda sadrži, veoma lako i brzo prodiru u dublje slojeve kože i deluju umirujuće, regenerativno, podmlađujuće i hidrirajuće.

Gde kupiti La Roche-Posay Eau Thermale, pakovanja i cene?

Termalna voda marke LaRoche-Posay, dostupna je u svim bolje snabdevenim apotekama i/ili većim drogerijama, a može se pronaći u pakovanju sa raspršivačem u zapremini od 50 ml (mini ili putno pakovanje), čija je cena oko 500 dinara; u pakovanju zapremine od 150 ml čija je cena oko 900-1000 dinara; i u pakovanju sa ugrađenim raspršivačem čija je zapremina 300 ml, a cena iznosi, zavisno od prodajnog mesta oko 1300-1900 dinara.

Uriage Eau Thermale

Uriage termalna voda je izotonog i 100% prirodnog sastava, bogata mineralima i oligoelementima, a koji su poreklom iz dubine zemljine kore.

Prema specifikaciji proizvođača koje je navedeno u uputstvu za upotrebu, ova termalna voda je po svom sastavu veoma slična fiziološkom rastvoru, bakteriološki je testirana i potpuno čista jer ne poseduje nikakve štetne elemente, niti eventualne patogene mikroorganizme ni u mikrotragovima.

Uriage termalna voda je pre svega namenjena za negu osetljive kože, koja je sklona ekcemima i alergijama, a zahvaljujući svojoj bakteriološkoj čistoći i izotonosti, može se bezbedno primenjivati i kod beba i male dece. Na koži ima svojstvo stvaranja „zaštitnog filma“, koji štiti od štetnih spoljnih uticaja, delovanja slobodnih radikala, kao i od dejstva patogenih mikroorganizama koji mogu dovesti do raznih infektivnih oboljenja kože.

Ova termalna voda ima sposobnost da umornoj koži vrati sjaj i svežinu; povećava elastičnost kože te na taj način umanjuje prve vidljive bore; deluje protivupalno, pa je veoma korisna za upotrebu kod ekcema, seboroičnog dermatitisa, opekotina i drugih dermatoza; takođe, ima svojstvo ublažavanja svraba, crvenila, iritacija (posebno nakon depilacije i brijanja). U kozmetičke svrhe, Uriage termalna voda se može koristiti, bilo kao fiksator šminke ili kao sredstvo za toniranje lica.

Upotreba Uriage termalne vode se pokazala kao veoma korisna i u pedijatrijskoj praksi, gde se koristi kao pomoćno sredstvo za ublažavanje – „pelenskog ojeda“; alergijskih reakcija na ujede insekata; alergijskih i nealergijskih ekcema. Kod dece se ova termalna voda, može takođe bezbedno koristiti za ispiranje sluznice nosa i za ispiranje očiju – jer je potpuno sterilna, bez ikakvih veštačkih dodataka, i kako je ranije napomenuto izotona je sa telesnim tečnostima.

Uriage termalna voda se upotrebljava tako što se „rasprši“ po koži lica i tela, i više puta dnevno, u zavisnosti od potrebe i želje korisnika.

Gde se može kupiti Uriage Eau Thermale i koja je njena cena?

Kao i sve prethodno navedene termalne vode drugih proizvođača, tako se i Uriage termalna voda može pronaći u svim bolje snabdevenim apotekama i parfimerijama. Ova termalna voda se pakuje u bočice sa raspršivačem, a cena joj zavisi od mililitraže – pa je tako za pakovanje od 50 ml potrebno izdvojiti u proseku oko 500-600 dinara; pakovanje od 150 ml košta oko 900-1000 dinara; dok najveće, i time i najekonomičnije pakovanje od 300 ml košta oko 1200-1500 dinara.

Iskustva korisnika navedenih termalnih voda

Primena pobrojanih termalnih voda u praksi, pokazala je različite efekte koje su korisnici podelili na forumima i društvenim mrežama. Ipak generalno gledano, u većini slučajeva – i postignuti efekti neke od pomenutih termalnih voda, a samim tim i posledične reakcije konzumenata su uglavnom pozitivni.

Sponzorisano:

loading...
Loading...