Zdravlje

Virak kapi, tinktura – upotreba, iskustva i cena

Virak (“Alchemilla vulgaris”), je vrsta višegodišnje biljke koju odlikuje izuzetno izražena lekovitost. Zbog takve činjenice, virak se već dugi niz godina, koji obuhvata brojne decenije, koristi za pripremu lekovitih preparata koji se koriste kako u okviru narodne, tako i u okviru konvencionalne medicine.

Jedan od proizvoda koji se najčešće proizvode od biljke virak, jesu virak kapi, to jest virak tinktura.

Pomenuti proizvod, može se naći i kupiti u apotekama ili u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane, ali se takođe može i napraviti i to veoma jednostavno i lako, u kućnim uslovima.

Informacije koje je potrebno da znate u vezi ciljeva i preporučenog načina upotrebe virak kapi, ali i informacije koje je potrebno da znate u vezi iskustava korisnika ovog proizvoda, kao i u vezi cene ovog proizvoda, pronaći ćete u sadržaju ovog teksta, čiji smo sadržaj sa puno pažnje i zadovoljstva pripremili za vas.

Virak kapi – ciljevi upotrebe

Virak kapi (ili virak tinktura), upotrebljavaju se u cilju saniranja simptoma koji se manifestuju u prisustvu različitih oblika zdravstvenih smetnji, kao i različitih oboljenja koja su izražena na organima ženskog reproduktivnog sistema i koja kao takva u određenoj meri narušavaju i ometaju žensku reproduktivnu funkciju.

Iz razloga što se upotreba virak kapi pokazala kao izuzetno delotvorna u saniranju simptoma takvih zdravstvenih smetnji ili oboljenja, u našem jeziku, ali i u jezicima koji su zastupljeni širom sveta, za biljku virak, vezuju se različiti sinonimi kao što su “ženski ogrtač” ili “gospin plašt”.

Osim što se upotrebljavaju u cilju saniranja zdravstvenih smetnji ili oboljenja koja zahvataju organe ženskog reproduktivnog sistema, virak kapi se takođe koriste i kao veoma efikasno sredstvo za lečenje različitih drugih oblika zdravstvenih smetnji ili oboljenja koja zahvataju različite druge organe u ljudskom organizmu, koji ne pripadaju i koji nisu povezani sa reproduktivnim sistemom.

Konkretno, ovo su vrste zdravstvenih smetnji i oboljenja koja se brzo i uspeno mogu sanirati upotrebom virak kapi:

– Izraženost blagih do intenzivnih bolova, koji se javljaju u toku trajanja menstrualnog ciklusa,

– Izraženost blagih do intenzivnih grčeva, koji se javljaju u toku trajanja menstrualnog ciklusa,

– Izraženost menstrualnog krvarenja koje se može opisati kao obilno,

– Izraženost menstrualnog krvarenja koje se može opisati kao produženo,

– Izraženost pojačanog vaginalnog sekreta,

loading...

– Izraženost fibroma ili mioma na materici, na grliću materice ili na jajnicima,

– Izraženost polipa na materici ili na jajnicima,

– Izraženost amenoreje (to je oblik specifičnog stanja, koje se manifestuje kroz izostanak menstrualnog ciklusa i to u periodu koji ne podrazumeva prisustvo menopauze),

– Izraženost ženske neplodnosti (onda kada je neplodnost izazvana neredovnim ili nepravilno “raspoređenim” ovulacijama, stresom, hormonalnim disbalansom ili drugim vrstama uzroka koji su izlečivi i na koje se kao takve može delovati terapijom),

– Izraženost upale jajnika,

– Izraženost vaginalnog krvarenja koje se javlja van perioda trajanja menstrualnog ciklusa, a koje je izazvano prisustvom hormonalnog disbalansa u organizmu žene,

– Izraženost cisti na materici ili na jajnicima,

– Izraženost infekcije koja je nastala kao posledica prisustva i delovanja HPV virusa (ovaj oblik infekcije, može se prepoznati po pojavi kondiloma, to jest polnih bradavica u regiji genitalija),

– Izraženost nekog od oblika reumatskih oboljenja (kao što je reumatoidni artritis recimo),

– Izraženost infekcije koja je nastala kao posledica prisustva i delovanja bakterija koje pripadaju rodu stafilokoka (na saniranje simptoma ove vrste infekcije, virak kapi deluju uspešno, bez obzira na to na kojoj konkretno regiji tela je ona izražena),

– Izraženost anemije,

– Izraženost dijabetesa (upotreba virak kapi, dovodi do značajnog kontrolisanja mere u kojoj dolazi do porasta vrednosti šećera u krvi i to kako kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa 1, tačnije od urođenog dijabetesa, tako i kod osoba koje boluju od dijabetesa tipa 2, tačnije od stečenog dijabetesa),

– Izraženost hemoroida (bez obzira da li je reč o unutrašnjim ili o spoljašnjim hemoroidima),

– Izraženost dijareje,

– Izraženost zdravstvenih smetnji koje se odražavaju na gastrointestinalnu funkciju,

– Izraženost upale disajnih puteva,

– Izraženost čireva na površini kože,

– Izraženost ekcema na površini kože,

– Izraženost dekubitusa,

– Izraženost posledica koje su u organizmu nastale usled dugotrajne upotrebe sintetičkih medikamenata.

Virak kapi – način upotrebe

Način na koji je potrebno, to jest preporučeno upotrebljavati virak kapi, zavisi od konkretnog cilja njihove upotrebe.

Konkretnije, virak kapi se u zavisnosti od potrebe mogu konzumirati, ali se mogu koristiti i za lokalnu upotrebu, odnosno kao stedstvo koje se nanosi na kožu.

U prisustvu svih oblika zdravstvenih smetnji ili oboljenja koja su izražena unutar organizma i čiji se simptomi saniraju upotrebom virak kapi, virak kapi se upotrebljavaju tako što se konzumiraju i to tri puta na dan, u količini od po 30 kapi po svakom pojedinačnom konzumiranju. Od pomenutog načina, to jest učestalosti konzumiranja virak kapi, treba odstupati u samo dva slučaja i to u slučaju kada je cilj njihove upotrebe saniranje, tačnije prekid produženog menstrualnog krvarenja i u slučaju kada je cilj njihove upotrebe saniranje, tačnije prekid vaginalnog krvarenja koje je uzrokovano prisustvom hormonalnog disbalansa u organizmu žene.

Naime, u pomenuta dva slučaja, virak kapi treba konzumirati na nešto drugačiji način i to tako što ćete ih konzumirati na svakih sat vremena u periodu od ukupno pet sati u toku dana (dakle u pet ponavljanja na svakih sat vremena) u količini od po 30 kapi po svakom pojedinačnom konzumiranju.

Pritom, ukoliko virak kapi konzumirate u cilju zaustavljanja vaginalnog krvarenja koje je uzrokovano prisustvom hormonalnog disbalansa, možete ih potpuno bezbedno i bez straha od mogućih posledica konzumirati čak i ukoliko paralelno sprovodite određenu hormonsku terapiju.

Naime, u tom slučaju, virak kapi, ali ni hormonska terapija, ne mogu se ni na koji način odraziti loše na vaš organizam. Čak naprotiv, upotreba virak kapi, paralelno sa upotrebom hormonske terapije, doprinosi sprečavanju nastanka mogućih posledica od uzimanja hormonske terapije kao što je recimo tanjenje endometrijuma (sluzokože u unutrašnjosti materice) ili stvaranje endometrijalnih cisti.

U navedenim količinama i u navedenom broju ponavljanja u toku dana, virak kapi možete konzumirati pre ili posle obroka (sasvim je svejedno) i to tako što ćete ih najpre sipati u kašiku, onda direktno popiti iz kašike i odmah nakon toga popiti čašu vode ili tako što ćete ih sipati u umereno topao čaj i tako popiti.

U prisustvu svih oblika zdravstvenih smetnji koje su izražene na površini kože, a koje se mogu sanirati upotrebom virak kapi, virak kapi treba upotrebljavati tri puta dnevno i to tako što ćete ih u prilagođenoj količini utrljavati u tankom sloju direktno na površinu kože koja je zahvaćena određenom vrstom problema (kao što je čir, ekcem ili dekubitus).

Trajanje upotrebe virak kapi, treba da bude srazmerno trajanju simptoma zdravstvene smetnje ili oboljenja koje želite sanirati. Onda kada dođe do potpunog odsustva takvih simptoma, možete prekinuti sa upotrebom virak kapi.

U periodu između dve upotrebe, virak kapi je potrebno odložiti na tamno mesto i van domašaja dece.

Kako da sami napravite virak tinkturu?

Kao što smo u uvodnom delu ovog teksta već napomenuli, virak kapi, to jest virak tinkturu, možete napraviti i sami i to u kućnim uslovima.

Da bi ste napravili virak tinkturu, potrebno vam je oko 75 g suvog virka i to konkretno nadzemnog dela ove biljke i 500 ml kvalitetne domaće rakije (najbolje je koristiti komovicu).

Kada ste obezbedili navedene sastojke, najpre pristupite seckanju sušenog nadzemnog dela virka (iseckani komadi treba da budu srednje krupni). Zatim, iseckane komade virka, stavite u staklenu teglu i prelijte ih sa 500 ml domaće rakije. Nakon toga, teglu zatvorite i ostavite je da tačno 30 dana odstoji na mestu koje je izloženo čestom delovanju direktne sunčeve svetlosti ili delovanju nekog drugog izvora toplote (recimo peći, radijatora ili nekog sličnog grejnog tela). U periodu od pomenutih 30 dana, teglu nemojte otvarati, ali periodično, sadržaj u njoj temeljno promućkajte.

Po isteku 30 dana, sadržaj iz tegle procedite i počnite da koristite tinkturu. Način upotrebe ovako pripremljene tinkture od virka, treba da bude identičan kao i način upotrebe virak kapi koje ste eventualno kupili (taj način smo opisali kroz sadržaj ovog teksta).

Virak kapi – iskustva

O pozitivnim iskustvima, koja su nastala kao rezultat upotrebe virak kapi, svedoči gotovo 100 % korisnika ovog proizvoda. Veliki broj žena, upravo zahvaljujući redovnoj upotrebi virak kapi, uspeo je da se reši problema sa neplodnošću i da ostane u drugom stanju i to za veoma kratko vreme, koje podrazumeva svega dva meseca.

Onda kada se upotrebljavaju u cilju saniranja simptoma svih drugih oblika zdravstvenih smetnji ili oboljenja, virak kapi su se takođe pokazale kao izuzetno delotvorne.

Virak kapi – cena

Virak kapi, najčešće se prodaju u pakovanju koje sadrži 30 ml ovog proizvoda ili u pakovanju koje sadrži 100 ml ovog proizvoda. Pakovanje od 30 ml virak kapi, možete kupiti po ceni od oko 330 dinara, dok pakovanje od 100 ml virak kapi možete kupiti po ceni od oko 1.000 dinara.

Količina od 30 ml virak kapi, dovoljna je za oko 10 do 15 dana upotrebe.

Sponzorisano:

loading...
Loading...