Nega i lepota Zdravlje

Enbecin mast – upotreba, iskustva, rezultati i cena

Enbecin mast, predstavlja vrstu izuzetno delotvornog lekovitog preparata koji poseduje i ispoljava dejstvo antibiotika i koji se shodno tome upotrebljava u cilju lečenja različitih oblika bakterijskih infekcija koje mogu biti izražene u spoljašnjem području oka, na području spoljašnjeg uha i na području kože.

Svoju moć delovanja, Enbecin mast poseduje i ispoljava zahvaljujući prisustvu dve aktivne supstance koje se u visokim koncentracijama nalaze u njegovom sastavu, a to su neomicin i bacitracin.

Više o tome koji konkretno oblici bakterijskih infekcija se mogu sanirati uz pomoć upotrebe Enbecin masti, o tome kakva su iskustva korisnika ove vrste lekovitog preparata, o tome koliko brzo se mogu primetiti rezultati njegovog delovanja i o tome koja je njegova cena, pročitajte u nastavku teksta.

Enbecin mast – ciljevi upotrebe

Kao što smo u prethodnom, uvodnom delu teksta već naveli, Enbecin mast se upotrebljava u cilju lečenja različitih oblika bakterijskih infekcija koje mogu biti izražene u spoljašnjem području oka, na području spoljašnjeg uha i na području kože.

Evo o kojim konkretno oblicima bakterijskih infekcija je reč:

Infekcije u spoljašnjem području oka

– Prisustvo hordeoluma,

– Prisustvo dakriocistitisa,

– Prisustvo blefaritisa,

– Prisustvo blefarokonjunktivitisa,

– Prisustvo akutnog bakterijskog konjunktivitisa,

– Prisustvo karatokonjunktivitisa.

Infekcije u području spoljašnjeg uha

Kada su u pitanju bakterijske infekcije na području spoljašnjeg uha, Enbecin mast se može upotrebljavati u cilju lečenja gotovo svih poznatih vrsta bakterijskih infekcija koje mogu zahvatiti pomenuto područje.

Pritom, ukoliko se Enbecin mast upotrebljava u tom cilju, u određenim situacijama je potrebno paralelno uključiti i terapiju antibiotikom koji ispoljava sistemsko delovanje na isti oblik bakterijske infekcije.

Odluku o tome da li je potrebno paralelno uključivanje takve terapije uz upotrebu Enbecin masti, potrebno je doneti isključivo u skladu sa mišljenjem i sa preporukom lekara, a nikako samoinicijativno.

Infekcije na području kože

Kada su u pitanju bakterijske infekcije koje mogu biti izražene na području kože, važno je napomenuti da se u tom slučaju Enbecin mast može upotrebljavati u cilju direktnog saniranja njihovih simptoma, tačnije u cilju njihovog lečenja, ali i u cilju postizanja preventivnog delovanja, to jest u cilju sprečavanja njihovog širenja sa područja kože koje je zahvaćeno infekcijom na područja kože koja su zdrava.

Evo na koje konkretno oblike bakterijskih infekcija na području kože se može delovati uz pomoć Enbecin masti:

– Prisustvo eritrazme,

– Prisustvo epidermalne i prisustvo epidermodermalne piodermije (prisustvo impetiga i prisustvo folikulitisa),

– Prisustvo sekundarne bakterijske infekcije koja je nastala i koja se razvila na površini kože na kojoj je prethodno izražena ogrebotina, opekotina ili rana,

– Prisustvo sekundarne bakterijske infekcije koja je nastala i koja se razvila na površini kože na kojoj je prethodno izražen neki od različitih oblika dermatoze (to može biti izraženost staznog ili diseboroičnog dermatitisa, izraženost ekcema ili izraženost alergijskog pruridermatitisa na primer),

– Prisustvo sekundarne bakterijske infekcije koja je nastala i koja se razvila na površini kože na kojoj je prethodno izražen neki od različitih oblika manjih ulceracija (to može biti izraženost manje ulceracije koja je nastala i koja se razvila kao posledica na primer cirkularne insuficijencije ili izraženost egzulcerantnog tumora).

Enbecin mast – način upotrebe

Način upotrebe Enbecin masti, razlikuje se u odnosu na činjenicu da li se odnosi na spoljašnje područje oka, na područje spoljašnjeg uha ili na područje kože.

Ukoliko govorimo o načinu upotrebe Enbecin masti u cilju njenog delovanja na prisustvo bakterijske infekcije koja je izražena na spoljašnjem području oka, Enbecin mast se upotrebljava tako što se jednom do najviše tri puta u toku dana u svedenoj količini, to jest u tankom sloju nanosi i čistim prstom nežno i pažljivo utrljava direktno na površinu donjeg kapka koji ste prethodno spustili tako da je blago “zavrnut” i na površinu konjunktive.

Ako govorimo o načinu upotrebe Enbecin masti u cilju njenog delovanja na prisustvo bakterijske infekcije koja je izražena na području spoljašnjeg uha, upotrebi treba pristupati tako što ćete jednom da najviše tri puta u toku dana malu količinu sadržaja Enbecin masti najpre naneti na vrh malog prsta, a zatim je odatle preneti i utrljati na površinu spoljašnjeg uha na kojoj je izraženo prisustvo bakterijske infekcije.

Ukoliko govorimo o načinu upotrebe Enbecin masti u cilju njenog delovanja na prisustvo bakterijske infekcije koja je izražena na području kože, upotrebi treba pristupati tako što ćete jednom, do najviše tri puta u toku dana prilagođenu količinu njenog sadržaja naneti najpre na površinu jagodice kažiprsta, a zatim je odatle preneti i u tankom i ravnomerno raspoređenom sloju utrljati direktno na površinu kože koja je zahvaćena prisustvom bakterijske infekcije.

Pre nanošenja i utrljavanja Enbecin masti na kožu, koža treba da vam bude čista i suva, a nakon upotrebe ove masti, potrebno je sačekati nekoliko minuta (od pet do deset minuta), pre nego što se tretirano područje kože prekrije odećom.

Nakon svake upotrebe Enbecin masti, obavezno je temeljno pranje ruku, kako se prisustvo bakterija koje su dovele do nastanka i do razvoja infekcije ne bi prenelo na površinu zdrave kože na vašem telu ili na predmete, životinje i ljude koji vas okružuju.

Ono što je takođe neizostavno napomenuti i što je jako bitno da znate u vezi upotrebe Enbecin masti, jeste da je ona namenjena odraslim osobama i deci koja nisu mlađa od dve godine. Razlog zbog kojeg Enbecin mast ne treba upotrebljavati za tretiranje bakterijskih infekcija koje su izražene kod dece koja su mlađa od dve godine, ogleda se u tome što bi u tom slučaju došlo do stvaranja rizika od nastupanja resorpcije sastojaka ovog medicinskog sredstva u sistemsku cirkulaciju.

Osim deci koja su mlađa od dve godine, upotreba Enbecin masti nije prilagođena i ne preporučuje se ni osobama kod kojih je prisutan i razvijen bilo koji oblik zdravstvene smetnje koja zahvata bubrege.

U periodu trudnoće, u periodu planiranja trudnoće i u periodu dojenja, pre započinjanja upotrebe Enbecin masti, potrebno je posavetovati se sa svojim lekarom, tačnije sa svojim ginekologom.

Tek kada, tačnije tek ukoliko lekar, to jest ginekolog utvrdi i proceni da bi upotreba Enbecin masti donela veći nivo koristi za zdravlje trudnice ili dojilje, nego što je nivo rizika od narušavanja zdravog razvoja trudnoće i zdravog razvoja ploda ili zdravlja bebe, on će dati odobrenje za upotrebu Enbecin masti u periodu trudnoće, u periodu planiranja trudnoće ili u periodu dojenja.

Enbecin mast – iskustva i rezultati delovanja

Iskustva korisnika Enbecin masti, definisana su tako da svedoče o izraženoj delotvornosti ove vrste lekovitog preparata.

U većini slučajeva, kako o tome svedoče iskustva korisnika ove masti, ali i rezultati medicinskih istraživanja, rezultati delovanja Enbecin masti, mogu se primetiti postepeno u toku ukupno sedam dana upotrebe ove masti.

Nakon sedam dana upotrebe Enbecin masti, potrebno je prekinuti terapiju i obratiti se lekaru, kako bi on u okviru pregleda ustanovio da li ima potrebe za produžavanjem terapije.

Samovoljno produžavanje terapije Enbecin mašću se ne preporučuje, jer to može rezultirati nastankom i razvojem neželjenih reakcija organizma.

Enbecin mast – cena i gde kupiti?

Enbecin mast, moguće je pronaći i kupiti u gotovo svim farmaceutskim ustanovama i to po ceni koja je trenutno oko od 170-180 dinara.

Sponzorisano:

loading...
Loading...